COPA DEL REY – UTKLASSING!

198

Finalen i den spanske cupen – Copa del Rey – ble spilt i lørdag kveld. Barcelona og Sevilla skulle spille om pokalen på Wanda Metroplitana i Madrid. Atletico’s nye og fantastiske stadion. Det ble aldri den spenningen som mange skulle ønske av en finale, til det var Barcelona for suverene.

Barcelona hadde kontroll og spilte regelrett Sevilla helt ut av stilen. Det startet med en langpasning fra keeper Cillesen til en Coutinho ganske alene. Han dro seg ned mot dødlinja og la en perfekt ball inn til Suarez som scoret etter 14 minutter. Etter halvtimen spilt fikk vi se et lekkert veggspill mellom Alba og Iniesta. Alba på hælen ut til Messi som banker ballen i nettaket. Messi var arkitekten bak 3-0. En perfekt stikker mellom stopperne til Sevilla og Luis Suarez setter 3-0 på ekte goalgettervis. 3-0 til pause!!

Med en slik ledelse til pause, så blir ofte andre omgang litt kjedelig. Men vi fikk se et Barcelona som gikk ut for å fortsette å spille fotball.

Don Andres

Dette var nok Andres Iniesta sin siste finale med klubben han har spilt for hele livet. Han har en kontrakt som gjør at han bestemmer selv når han skal avslutte, og i løpet av noen dager vil han sannsynligvis offentliggjøre at han skal til Kina.
Derfor var det veldig hyggelig at Iniesta kunne legge på til 4-0 på et perfekt gjennomspill av Messi. Det var en spesiell og følsom stund på stadion da Iniesta ble byttet ut etter 87 minutter. Hele stadion reiste seg, ikke bare Barca-fansen, og hyllet Iniesta som kanskje er Spanias best likte fotballspiller bl.a. etter vinnermålet for Spania i VM 2010. Det var en tydelig beveget Iniesta som tok i mot applausen.

Coutinho fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-0 på straffe. Coutinho scoret egentlig først, men dommeren hadde da allerede blåst straffe for en hands i feltet. Messi ga bort straffen til Coutinho. En gest som forteller om en stor lagspiller selv om han er best i verden.

Sevilla prøvde å kjempe seg inn i kampen, og skapte noen få muligheter. Tidligere Barcaspiller Sandro var vel den som var nærmest med et skudd som Cillesen reddet perfekt. Desverre for Sevilla – denne kampen tilhørte Barcelona fra begynnelse til slutt. Det var en maktdemonstrasjon.