Coppa Italia – Juventus spaserer videre

79

Ingen overraskelser i Coppa Italias åttendedelsfinaler.

Juventus vant lett 2-0 i Bologna uten noen av sine toppspillere og med minimal innsats. En keepertabbe av Da Costa ga Federico Bernardeschi en gratis gullsjanse han ikke kunne bomme på.
Unggutten Moise Kean doblet ledelse rett etter pausen og resten av oppgjøret var litt mer enn trening. Begge lag har vel viktigere kamper å spille.
Vertene må komme seg ut av bunnstriden i serien så snart som mulig og gjestene skal fly til Saudi-Arabia for Supercupen neste onsdag. Coppa Italia var nesten en hindring i veien og alle skal være glade at det gikk glatt.

Juventus kan også være fornøyde med backen Leonardo Spinazzola sin prestasjon etter et langt skadefravær. A propos skader skal Allegri greie Milan-kampen uten Benatia og Mandzukic. Kroaten er ute i noen uker med lårskade.

Milan er videre etter sliteseier

En nokså svekket Gamle Dame er vel ikke lettere motstander til Milan som har sine egne problemer.
De trengte ekstraomganger til å overkomme Sampdoria i Genova i en langt fra overbevisende kamp. Gonzalo Higuain var fortsatt sværte ueffektiv, nesten en spøkelse. Det var jo innbytter Patrick Cutrone som løste en komplisert affære som kunne lett fått et annerledes utfall.
Nysignering Paquetá hadde neppe en minneverdig debut i svart og rødt. Brasilianeren virket forståelig ubehagelig i et allerede rufsete lag. Han trenger tid til å venne seg til italiensk fotball og til en taktisk work-in-progress.

Lazio vinner på bane, taper på tribuner

Tidligere i ettermiddagen vant Lazio 4-1 hjemme mot Serie C-lag Novara. Avansement var i lomma etter den første omgangen. Luis Alberto, to ganger Ciro Immobile og Milinkovic-Savic drepte kampen før pausen.
Novara fikk et trøstemål på straffe men comebacken var helt umulig.
De store taperne var likevel Lazio-ultras som igjen var involverte i avskyelige antisemitiske og rasistiske sanger mot Roma-fansen og andre voldelige uttalelser mot politiet.
Igjen har alle i media reagert sterkt og myndighetene, både sportslige og politiske, kommer sikkert til å følge med retoriske tirader og store løfter. Og ingenting skal forandre seg.

Kommentarer

kommentarer