Daniele De Rossi forlater Roma etter 18 år

537

Det er over. Plutselig og uforventet. Daniele De Rossi skal spille sin siste kamp for Roma neste 26. mai hjemme mot Parma.
To år etter Kongen Francesco Totti tar en annen Roma-legende avskjed på Stadio Olimpico.

Denne gang er dette litt annerledes. De Rossi legger ikke opp, men han vil starte på nytt i utlandet, trolig i MLS.
Den energiske midtbanespilleren debuterte som 18åring i oktober 2001 mot Anderlecht i en Mesterligakamp. Han scoret 2 i 4 kamper sesongen etterpå og i 2004 var han allerede fast i startelleve også på landslaget.

Kronprinsen som aldri ble konge

Karrieren så veldig lovende ut på tross av noen ugunstige episoder, blant andre et unødvendig rødt kort i VM2006 som kostet han en lang karantene. Han var tilbake akkurat for finalen mot Frankrike, hvor han ble byttet inn for Totti og da scoret den tredje straffen på vei til en historisk seier.

I Roma var alle begeistrete for en ny ung lokalgutt med stort potensial. Ved siden av Totti var det litt lettere for fokus var jo på ham, men De Rossi fikk kallenavnet «Capitan Futuro», Fremtidens Kaptein. Nestkommanderende i laget og i garderoben som eventuelt ville ha erobret ansvaret.
Tottis imponerende lang karriere på høyt nivå har derimot hindret De Rossi sin utvikling på en måte. Et viktig forbilde, en uvurderlig og genial medspiller men også altfor store sko å fylle.
Selveste Roma har aldri klart å ta det siste avgjørende steget for å bli en ekte toppklubb. To Coppa Italia i 2006-07 og 2007-08, en Supercoppa i 2007 er alt DDR og Roma har vunnet sammen.
Noen sølvemedaljer, noen «bare nesten» sesonger, få store øyeblikker i Mesterliga men lite kontinuitet.

- Annonse -

Serie A mister en ikonisk spiller

Gjennom årene har De Rossi likevel blitt en nøkkelspiller i klubben og landslaget. En tøff leder, en dyktig box-to-box som kunne spille «libero» i forsvar og som atypisk «trequartista» i angrep. Og en farlig måltyv på dødballsituasjoner.
Sin tendens til å overdrive og miste hodet av og til har vært et problem (15 røde kort i karriere) men de fleste supportere var tilgivende for De Rossi alltid ga alt for laget, og litt mer.

Spilleren selv skal forklare sin avgjørelse i en presskonferanse i dag. Fremtidens Kaptein sin fremtid er nå langt unna Den Evige Byen.
Etter 18 sesonger, 614 kamper og 63 mål forsvinner en av de siste gjenstående én-klubb legender.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -