Danmark i stedet for Kypros: Vålerenga spiller borte i Champions League

122
Vålerenga etter seieren i cupfinalen. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Vålerengas utsatte Champions League-kamp mot Brøndby spilles i Danmark. Én kamp avgjør hvilket lag som tar seg videre til åttedelsfinalen.

Kampene skulle opprinnelig spilles i fjor, men måtte utsettes grunnet coronasmitte i danskenes tropp. På grunn av situasjonen spilles kun én kamp i 16-delsfinalen.

Les også: Singh forlenger med Sandefjord

Grunnet det muterte viruset kan kampen ikke spilles i Norge. Kypros var lenge et alternativ, men toppfotballen i Danmark kan arrangere kamper, og dermed legges kampen nå til Danmark. Dette er bekreftet av UEFA.

- Annonse -

– I en ideell verden hadde vi selvsagt ønsket å spille 16-delsfinalen over to oppgjør, men det lot seg rett og slett ikke gjøre. Nå må vi bare forberede oss best mulig til denne ene kampen som da går i Danmark, sier Vålerengas sportssjef Eli Landsem til klubbens hjemmeside.

Les også: Raufoss har signert kantspiller fra Vålerenga

Landsem forteller også at Vålerenga har søkt UEFA om dispensasjon til å kunne bruke de fire nysignerte spillerne i kampen. Dette har blitt avslått av UEFA. Dermed har Vålerenga kun 16 spillere tilgjengelig til Champions League-kampen

– Med hjelp fra NFF har vi forsøkt å få UEFA til å gjøre et unntak fra regelverket, denne spesielle situasjonen tatt i betraktning, men det gikk altså ikke. Det er naturligvis ikke optimalt, men vi har heldigvis 16 gode spillere som absolutt har mulighet til å sikre et avansement, sier Landsem.

Kampen spilles 11. februar, klokka 15.00.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -