Denne er for deg dommer Martin Lundby

1314

Denne er for deg dommer Martin Lundby

Med stort fokus på Fair Play og såkalte nett-troll som harselerer i kommentarfeltene på diverse nettaviser så er dagens fokus rettet mot fotballekspertene og da til særs TV2 sine. Hvor går grensen i harseleringen av en dommer?

Jeg fulgte TV2 sin FotballXtra sending igår og ord som skandale, mangel på fotballforståelse og ferie til langt over 17 Mai haglet i studio til dommer Lundby fra herrene Ole Martin Årst, Jesper Mathisen og Ivar Hoff. Det har vært stor fokus på nett-troll som nærmest har blitt en egen betegnelse i det siste. Det startet med svensk TV4 sin egen fotballreporter Johanna Gåra som sluttet i protest etter å ha blitt utsatt for hets. Dette ble fulgt opp av TV2 og FotballXtra anker Helene Husvik som også innrømmet å ha blitt utsatt for hets. I gårsdagens sending kunne man også se Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund ta et kraftig oppgjør mot nett-trollene i Fredrikstad som han mente stjal energi fra spillerne. Hva skiller denne hetsen fra gårsdagens hetsing av Lundby?

Alle som fulgte gårsdagens kamp mellom Bodø/Glimt og Haugesund kunne se at dommer Lundby gjorde feil da han ga Christian Gytkjær dagens 2 gule kort og dermed rødt. Det jeg reagerer på er det jeg vil kalle hetsen i etterkant av situasjonen. Lundby vet helt sikkert med fasit i hånda etter å ha sett tv-bildene selv at han gjorde feil i den situasjonen. Er ikke det straff nok i seg selv? Med tanke på at dette også kun var den tiende kampen som dommer i Tippeligaen for Lundby så reagerer jeg ekstra sterkt på uttalelsene i TV2-studio.

Om ikke det var nok så er det fra sine egne man skal ha det. Idag våknet jeg opp til uttalelsene fra TV2 sin egen «husdommer» og tidligere Tippeliga-dommer Per Ivar Staberg. Han sier følgende til TV2.no

- Annonse -
Hentet fra TV2 sin Facebook status
Hentet fra TV2 sin Facebook status

– Det er rett og slett alt, alt for dårlig. Det er ikke noe annet å si enn at det er en elendig dommeravgjørelse.

– Jeg skjemmes faktisk på vegne av dommerstanden, uttaler Staberg.

Staberg avslutter med:

– Han må riste av seg dette. Jeg tror han skjemmes selv også. 

Det er dette jeg vil frem til: «Jeg tror han skjemmes selv også» Akkurat det tror jeg også, men Lundby kunne da sluppet unna med at det var feil å utvise Grytkjær. Hva mener du? Bør en Tippeliga-dommer tåle allslags hets?

Bilde: Faksimile TV2.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -