Denne statistikken viser at Liverpools problemer allerede begynte i fjor høst

194
Bilde: Popoldfox, Wikimedia.

Liverpool har ikke vunnet på fem Premier League-kamper. I de siste fire kampene maktet laget ikke å score mål. En statistikk avslører at en del av problemene likevel begynte tidligere enn de ble synlige på resultattavla.

Expected Goals (xG) er et verktøy som viser hvor mange mål et lag eller en spiller bør ha scoret i løpet av en kamp ut ifra sjansene man har hatt. Denne statistikken viser et klart bilde av at Jürgen Klopps lag begynte å skape klart færre sjanser enn før i slutten av november i fjor.

De første ni seriekampene skapte Liverpool i snitt mange muligheter. Ifølge Expected Goals burde Liverpool i snitt ha scoret 2,36 mål i disse kampene. Kun mot Aston Villa, West Ham og Manchester City var lagets xG under 2. Denne gode perioden kulminerte i den sterke 3-0-seieren mot Leicester med en xG på 3,77, sesongens høyeste så langt.

Har slitt med å skape like mye

Allerede i kampen etter begynte problemene, og sesongens høyeste xG ble etterfulgt av sesongens laveste, 0,28 mot Brighton. Liverpools gjennomsnittsverdi falt drastisk, fra 2,36 i de første ni kampene til 1,48 i de siste ti. Det vil si at sjansene Liverpool har skapt i kampene siden Leicester-seieren, tilsier at laget i snitt bør score rundt ett mål mindre per kamp. Kun i 7-0-seieren mot Crystal Palace klarte Liverpool å skape en xG-verdi over 2 (2,87).

- Annonse -

Liverpools Expected Goals-tallene viser at laget har skapt klart færre muligheter etter Leicester-kampen. Dermed er det ikke overraskende at Liverpool scorer mindre nå enn de gjorde i begynnelsen av sesongen.

Sjansene utnyttes dårlig

Det må likevel nevnes at de siste fire målløse kampene også skyldes dårlig utnyttelse av mulighetene lagene skaper. I de fire kampene som endte uten Liverpool-mål, har lagets xG variert mellom 1,2 og 1,65. Det vil si at laget bør ha scoret i hvert fall ett mål i hver av kampene.

Grunnene til Liverpools krise er mangfoldige, men Expected Goals viser at kvaliteten og hyppigheten av sjansene Liverpool har produsert de siste ti kampene er et av de avgjørende problemene laget har for tiden. Jürgen Klopp må finne ut av hvordan laget skal komme tilbake til det offensive nivået i begynnelsen av sesongen.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -