Deschamps: «Førsteplassen skal vi beholde til slutt»

180
Didier Deschamps og Frankrike startet svakt med 0-0 borte mot Hviterussland, men seier mot Nederland i Amsterdam er et langt skritt mot VM. (Foto: Wikimedia Commons)

Frankrike vant 1-0 borte mot Nederland i Amsterdam i deres antatt tøffeste VM-kvalifiseringskamp i gruppe A, og er med det på god vei mot sluttspillet i Russland i 2018.

Nederland fortsetter med sine skuffende resultater, og stormakten innefor fotball kan fort havne utenfor sitt andre mesterskap på rad.

Frankrike var det beste laget i kampen på Amsterdam Arena. Selv om Nederland gjorde mye bra, mangler de den ekstra offensive slagkraften laget har blitt kjent for. De var rett og slett tannløse i angrep, men hadde også et par tilfeller der de ropte på straffe som i andre tilfeller kunne reddet dem.

Målet kom på et langskudd fra Paul Pogba i første omgang, som keeper Marteen Stekelenburg burde klart å slå til corner.

«Dette var en viktig seier. Den var fortjent. I andre omgang hadde vi ballen mindre, men vi kunne gjort mer i første omgang,» sier Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps til TF1.

«Å vinne her og skape flere sjanser enn dem, gjør meg veldig fornøyd.»

«Å få disse to seirene på rad og vinne her er veldig bra for oss. Vi er på førsteplass, og den skal vi beholde til slutt,» sier Deschamps videre.

Frankrike startet forholdsvis svakt med 0-0 borte mot Hviterussland i september (Hviterussland som forøvrig kun klarte 1-1 hjemme mot Luxembourg mandag). Fredag vant de 4-1 mot Bulgaria hjemme, før de tok den korte turen til Amsterdam.

Sverige har også sju poeng etter deres 3-0-seier mot Bulgaria i går. Nederland har fire poeng. I neste runde møtes Frankrike og Sverige i Paris.