Dette er de heteste kandidatene for Godset-jobben

1615
Jørn Andersen er blant navnene som er linket til Godset-jobben. Foto: Wikimedia.

Henrik Pedersen forlot trenerjobben i Strømsgodset fredag, og klubben har foreløpig ikke presentert noen ny arvtager. Med seriestarten rett rundt hjørnet, har det dukket opp flere kandidater som kan bli presentert som ny Godset-trener innen kort tid.

En av de fremste kandidatene er Jørn Andersen (58), som har spilt for det norske landslaget og har trenerbakgrunn fra flere utenlandske klubber. Nå er han åpen for en retur til Norge, og legger ikke skjul på at trenerjobben i Strømsgodset kunne vært spennende.

– Det kunne vært spennende for meg. Det er seriestart om kort tid, så Godset har ingen tid å miste, forteller han på telefon til Drammens Tidende lørdag formiddag.

Andersen har tidligere vært trener for det nordkoreanske landslaget og har erfaring fra flere ulike klubber. Han er bosatt i Tyskland, men er for tiden uten jobb.

- Annonse -

– Det har vært masse henvendelser fra ulike klubber det siste året, men mange er forsiktige nå på grunn av koronasituasjonen, sier Andersen til Drammens Tidende.

58-åringen bekrefter at han foreløpig ikke har vært i dialog med Strømsgodset om den mulige trenerjobben.

Bohinen er åpen for jobben

Lørdag formiddag er det flere medier som spekulerer i hvem som kan overta trenerjobben etter Pedersen. VG melder blant annet at Lars Bohinen er interessert dersom klubben skulle være interessert.

– For meg vil Godset alltid være en spennende klubb, sier Bohinen til VG.

Bohinen var ferdig i Ålesund i fjor, og er for øyeblikket klubbløs. VG trekker også fram assistenttrener Håkon Wibe-Lund, KFUM-trener Jørgen Isnes og nåværende Stabæk-assistent Eirik Kjønø som potensielle andre kandidater til den ledige jobben.

Muhammed Keita lanserer tidligere Godset-spiller som kandidat

Lørdag ettermiddag lanserer den tidligere Godset-profilen Muhammed Keita (30) nok et navn i kampen om trenerjobben i SIF. Han trekker fram André Bergdølmo (49), som for tiden trener juniorlaget til Sarpsborg 08.

– André har vært i klubben tidligere og vet hva grunnverdiene til Godset er. Det de trenger nå er en som kan bygge klubben opp igjen, og som kan være der over lengre tid. En som kan få klubben til et nivå der de vinner serie -og cupgull igjen, sier Keita til Drammens Tidende.

Han har selv vært lagkamerat med Bergdølmo, men har ikke vært i dialog med han rundt den åpne stillingen i SIF.

– Jeg er usikker på om han har tenkt på det, men han bør absolutt vurderes. Han kan komme inn og stabilisere situasjonen og få spillerne til å syntes fotballen er gøy igjen, fortsetter Keita.

Eurosport-ekspert Joachim Jonsson mener dette ikke er et dårlig forslag.

– Jeg har hørt verre navn enn det. Han har lang erfaring, er en trygg person og vil stå støtt i den stormen klubben er midt oppi nå. Han har vært i Godset tidligere og kjenner til mekanismene i klubben, forklarer Jonsson til Drammens Tidende.

Samtidig mener Jonsson at Bohinen ville vært det mest optimale valget.

– Han er en leder som står fjellstøtt og som aldri skylder på noe annet. Det er viktig å få inn en sånn trygghetsfaktor nå, konstaterer Jonsson.

Når Drammens Tidende tar kontakt med André Bergdølmo selv, syntes han det er hyggelig at Muhamed Keita trekker han fram som et sterkt navn.

– Det hadde vært en spennende utfordring. Jeg mener selv at jeg kan håndtere en sånn jobb, forteller Bergdølmo til DT.

Han er ikke fremmed for en jobb på toppnivå, dersom sjansen skulle by seg.

– Jeg er alltid åpen for en hovedtrenerjobb i en eliteserieklubb. Dersom det hadde vært Godset, hadde det vært ekstra morsomt.

Bergdølmo har klare tanker om hva Strømsgodset bør fokusere på i tiden fremover.

– Det er viktig at man kommer litt tilbake til den suksessen laget hadde under Ronny Deila, med måten de spiller fotball på. I 2013 spilte de den flotteste fotballen og ble velfortjent seriemestere, sier han til Drammens Tidende.

Daglig leder hemmelighetsfull om Andersen-ryktene

Daglig leder Dag Lindseth Andersen er hemmelighetsfull rundt jakten på ny hovedtrener. Han svarer følgende på spørsmål rundt Jørn Andersen som kandidat til trenerjobben i SIF.

– Vi registrerer at folk melder sin interesse og det er hyggelig. Nå må vi først avslutte den pågående saken på en god måte og samle oss litt før vi begynner å se på dette, sier han til Drammens Tidende.

Fotball-ekspert Joachim Jonsson er tydelig på at det haster å få på plass ny hovedtrener i Drammen.

– Jostein Flo må på jobb, for dette må avklares i løpet av kort tid. Det er fire uker til seriestart, sier Jonsson til DT.

I skrivende stund er det assistenttrener Håkon Wibe Lund som leder treningene på Marienlyst. Så gjenstår det å se om en ny hovedtrener er på plass innen kort tid…

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -