Buffon: "Dette er den vakreste Scudetto av alle"

386

Gianluigi Buffon har vunnet mange ligagull, de fem siste på rad har Juventus tatt etter at Napoli i går tapte 0-1 mot AS Roma. Den legendariske keeperen sier at årets tittel, er «den vakreste» av alle.

«Dette er den vakreste scudetto fordi at selv om den første (av de fem som nå er tatt på rad) i 2012 var fantastisk fordi det var så uventet, så er dette fantastisk fordi det var så vanskelig,» sier Buffon til Rai Sport.

Juventus kom meget skjevt ut av sesongen og lå midt på tabellen med bare 12 poeng på de første ti kampene. Men så har Juventus nå vunnet 24 av de 25 kampene etter det. Det så lenge ut til å bli et skikkelig gullrace mot Napoli, men klubben fra sør har mistet formen og Juventus vinner med ennå tre kamper igjen å spille.

«Vi har vist tekniske og moralske verdier som man ikke finner i så mange lag. Vi hadde en ide om å klare dette selv da vi lå på 15. plass, men for å klare det har vi vært nødt til å grave dypt og ha ære. Tanker og ord er bare abstrakte ting om man ikke har en gruppe med stolthet og verdighet til å absorbere slike meldinger,» sier Buffon.

- Annonse -

«Besluttsomheten har vært en del av denne gruppen, fra mine unge lagkamerater som har integrert seg godt, til vi eldre spillere. Vi har en kjemi som har gjort det mulig å skrive flere sider i fotballhistorien,» sier 38-åringen.

(Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -