Dette er Norges spillerbørs mot Færøyene

203
Alexander Sørloth. Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.

Hele 5 spillere har fått karakteren 7 på vår børs etter 4-0-seieren mot Færøyene. Ole Kristian Selnæs kåres til banens beste spiller. Dette er Norges spillerbørs:

Rune Jarstein – 5

Forble tilnærmet arbeidsledig. Stort sett trygg de få gangene han fikk ballen.

Haitam Aleesami – 5

Sto veldig høyt i banen og gjorde en god jobb mot ballen. Gode løp i bakrommet. Slo (for) få innlegg og var til dels for upresis.

Tore Reginiussen – 6

Scoret Norges første mål etter et hjørnespark. Godt duellspill da Færøyene en sjelden gang nærmet seg Norges sekstenmeter.

Kristoffer Ajer – 5

Ble ikke satt på større prøver i forsvaret. Var i tillegg solid i oppbyggingen.

Omar Elabdellaoui – 6

Kom til en del innleggssituasjoner og slo noen gode baller i boksen. Gode løp fra dybden. Defensivt uten problemer.

Ole Kristian Selnæs – 7 BB

Norges fremste kreative spiller. Godt slått hjørnespark før 1-0-målet. Ny sterk pasning før Iver Fossums store mulighet i første omgang. Generelt god pasningsfot. Ny målgivende pasning før Norges siste scoring.

Markus Henriksen – 6

Ble mer og mer delaktig i det norske angrepsspillet etter en anonym start. Spilte noen gode pasninger og hadde gode ideer. Innimellom for upresis. Gjorde en god defensiv jobb sentralt og vant ballen før Sørloths andre scoring.

Sander Berge – 7

Dominert kampen i sentrum. Strukturerte det oppbyggende spillet som dyptliggende midtbanespiller. Gode pasninger framover. Ingen problemer med å stenge sentrumet defensivt sammen med Markus Henriksen.

Iver Fossum – 7

Scoret sitt første landslagsmål på seniornivået etter åtte minutter. Kom på nytt alene med keeper ti minutter senere. Tok en del smarte løp. Litt mindre kreativ med ballen i beina. Hadde assisten med en heading før Norges tredje mål.

Joshua King – 7

Slo den målgivende pasningen før Norges andre scoring. Jobbet godt på topp og truet bakrommet. Lyktes ikke med alt han prøvde på, men hadde mange gode aksjoner og stor aksjonsradius. Slapp ballen smart til Sørloth før 4-0.

Alexander Sørloth – 7

Kom inn i startelleveren for Erling Braut Haaland. Prøvde seg på en del hælpasninger uten større suksess. Fysisk sterk, god presens i boksen og brukbare pasninger i rettvendt posisjon. Scoret to mål etter pausen med gode avslutninger.

Mats Møller Dæhli

Kom for Markus Henriksen i det 70. minutt. Hadde ikke mange aksjoner.

Tarik Elyounoussi

Kom for Joshua King i det 78. minutt. Var ikke nevneverdig involvert.

Fredrik Ulvestad

Kom for Sander Berge i det 84. minutt og fikk sin andre landskamp for A-landslaget.