Dette var OBOS-ligaen 2015

344

Dette var OBOS-ligaen 2015

Puh! Der var OBOS-ligaen 2015 over. For en sesong det har blitt, og FOR en siste serierunde! Dette må være noe av det sykeste som har skjedd i norsk klubbfotball noensinne. Tja, hvor skal man begynne? La oss begynne med seriestarten 6. april.

Før sesongen var Sogndal, Hønefoss, Brann, Fredrikstad og Sogndal de absolutt heteste opprykkskandidatene. Allerede i serieåpningen markerte Sogndal seg som et lag å regne med. De slo Bærum 3-1 på Fosshaugane. Fredrikstad og Brann møttes til dyst på Fredrikstad Stadion, der endte kampen 1-1 etter en overtidsscoring av Kjelsrud Johansen, som viste seg å bli en viktig brikke i FFK. Hønefoss gikk på en smell, og tapte 4-0 bort mot Follo.

Sogndal fortsatte å imponere utover sesongen, mens i andre enden slet FFK, Hønefoss og delvis Brann. I den niende runden av OBOS-ligaen, 16. mai var det duket for noen avgjørende og spennende kamper. Fotballens nasjonaldag. Brann spilte 2-2 hjemme mot byrival Nest-Sotra, mens Sogndal halte inn en 1-0 seier hjemme mot Ranheim. FFK og Hønefoss fortsatte å skuffe, og FFK røk 1-4 hjemme for Kristiansund. Hønefoss tapte 2-1 mot Jerv i Grimstad.

Så var begeret fullt i Plankebyen. Håkon Wibe Lund fikk fyken i den tradisjonsrike klubben, og ingen ny trener ble satt inn. Det gikk to runder, der FFK tok en seier og tapte en kamp, før ny trener var på plass. Redningsmannen Arne Erlandsen ble presentert som ny trener, men klarte bare uavgjort i sin første FFK-kamp. Snaue to uker senere, smalt det også i Bergen. Rikard Norlig var ferdig i Brann, og Lars Arne Nilsen ble ny hovedtrener.

- Annonse -

Så skal vi til en dramatiske avslutningen på denne utrolige sesongen. Før siste runde var det kun tre ting som var klart.. Brann og Sogndal spiller Tippeligafotball 2016, mens Hønefoss skulle spille 2. divisjon. Vi går ikke bare til den 30. runden, men vi går også til det 90 minutt. Ståa er da: FFK leder, Åsane ligger under, Follo leder, Levanger leder, Bærum og Bryne har uavgjort. Dermed er Åsane, Bryne, Nest-Sotra og Hønefoss nede på dette tidspunktet. Så smalt det i Fredrikstad. Nest-Sotra satt inn utligningen, og de rødhvite supporterne skalv i buksene. Et Åsane-mål vil sende FFK ned. Så scores det i Stavanger. Bryne setter inn et overtidsmål, og slår dermed Bærum. I det 93. minutt smeller det også i Bergen. Åsane setter inn et straffespark, og FFK er nede. Så kommer han da. Frelseren fra Grimstad. Glenn Andersen scorer i det 96. minutt. Et drama med stor D, FFK, Bryne og Åsane klarte seg. Jerv tok kvalik. Follo, Bærum, Nest og Hønefoss gikk ned til 2. divisjon.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -