DFB-Pokal: Smell for to bundesligalag

199

Det smalt to cupbomber da første del av kampene i 2. runde av DFB-Pokal (den tyske cupen) ble spilt tirsdag kveld. Den ene av dem smalt i Freiburg, hvor bundesligalaget med samme navn måtte gi tapt for 2. Bundesliga-laget SV Sandhausen. Mats Møller Dæhli fikk sin førstelagsdebut for Freiburg og tok godt vare på muligheten. Etter 21 minutter sendte han nemlig vertene i ledelsen. Gleden skulle imidlertid ikke vare særlig lenge. Sandhausen utlignet til 1-1 i det 39. minutt og økte til 1-3 etter scoringer i det 53. og 64. minutt. Scoringer fra Vincenzo Grifo og Nils Petersen førte imidlertid til at lagene var like langt etter 90 minutter, og dermed gikk kampen til ekstraomganger. Der klarte ingen av lagene å score, og dermed ble det straffekonkurranse på Schwarzwald-Stadion. Den vant Sandhausen 4-3, og dermed går de videre til tredje runde av DFB-Pokal.

Den største bomben smalt imidlertid i den lille landsbyen Lotte, hvor 3. Liga-laget Sportfreunde Lotte tok imot Bayer Leverkusen. Gjestene fra Leverkusen kom best i gang da Kevin Volland sendte dem i ledelsen etter 25 minutter, men Sportfreunde Lotte utlignet etter et selvmål av Leverkusens Roberto Hilbert. Stillingen forble 1-1 frem til begge omgangene var ferdigspilte, og dermed gikk lagene til ekstraomganger. Da Volland scoret sitt 2. for dagen trodde nok de fleste at gjestene skulle klare å dra dette i land, men i stedet utlignet Lotte nok en gang og dermed ble det straffekonkurranse også her. Den vant lille Sportfreunde Lotte 4-3 og sender dermed bundesligalaget Bayer Leverkusen på hodet ut av cupen.

Fabian Johnson jubler sammen med Lars Stindl etter å ha sendt Gladbach i føringen mot Stuttgart (bildet er hentet fra twitter).

Både Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach og Hamburger SV klarte brasene mot lag fra lavere divisjoner. Hertha, med både Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred på banen slo St. Pauli 2-0 borte etter scoringer fra Mitchell Weiser og Valentin Stocker, mens Gladbach slo Stuttgart 2-0 hjemme etter scoringer fra Fabian Johnson og Lars Stindl. Hamburg, som sliter voldsomt i ligaen, slo Hallescher FC hele 4-0 på bortebane etter to scoringer fra Bobby Wood samt et fra Pierre-Michel Lasogga og et fra Luca Waldschmidt.