Disse lagene spiller i Premier League neste år

555
Championship logo

Disse lagene spiller i Premier League neste år

Med landslagspausen unnagjort ruller klubbfotballen igjen til helgen. Det har for alvor begynt å spisse seg til i de europeiske ligaene og engelsk Championship er som vanlig den kanskje jevneste ligaen på kontinentet. Førstkommende helg sparkes den 40. serierunden i gang allerede fredag med 8 kamper, og 4 kamper på lørdag. Det skiller bare 8 poeng mellom de 8 øverste lagene og opprykksracet er for øyeblikket vidåpent. Et opprykk til Premier League blir gjevere for hvert år ettersom de økonomiske gevinstene heves for hvert år. Jeg har prøvd å tippe hvordan dette ender. Skal sies at jeg ikke er noen stor tipper da jeg trodde Wigan skulle kjempe i toppen og Brentford i bunnen før sesongen. Men her kommer i hvert fall en oversikt over innspurten av sesongen og hvem som har de beste utsiktene for å ta steget opp i det gode selskap.

skybetchampionshiptable
Bikkjeslagsmål: Som vi ser skiller det bare 8 poeng fra Bournemouth ned til Wolverhampton, som igjen har en luke på 8 poeng ned til Nottingham Forest (tabellen er hentet fra BBC).

 

1. Bournemouth (nåværende plassering: 1).

De siste årene har Premier League-fansen stiftet bekjentskap med blant annet Swansea og Wigan. Begge har tatt turen fra League 2 til Premier League på relativt kort tid. Swansea virker å ha etablert seg i øverste divisjon, mens Wigan nådde et antiklimaks med FA Cup-triumfen mot Manchester City i 2013. Nå kan Bournemouth kopiere Swansea og Wigans bedrifter. The Cherries var så sent som i 2008 på bunnen av League 2 og startet med 17 minuspoeng. Takket være Eddie Howe har likevel sørkystklubben snudd om på alt og topper i skrivende stund Championship-tabellen. De har vært i toppen helt siden nedsablingen av Huddersfield i ligaåpningen og på tross av en liten formdupp etter jul er klubben nå på rett spor igjen.

- Annonse -

Gjenstående kamper:

Ipswich (B)

Birmingham (H)

Brighton (B)

Reading (B)

Sheffield Wednesday (H)

Bolton (H)

Charlton (B)

Vurdering: Virker å ha funnet formen etter en litt tung periode i januar-februar. En del spillere har vært på landslagsoppdrag, deriblant Arter(Irland) og Ritchie(Skottland) for første gang, men dette preger neppe laget nevneverdig. Bournemouth er mestscorende i ligaen (82) og det er liten grunn til å tro at dette ikke skal fortsette. Møter dog en hel del middelhavsfarere i de resterende kampene og det kan slå begge veier. Tror likevel at ligalederen fortsetter den fantastiske angrepsfotballen. 4 spillere har scoret 11 mål eller mer (Wilson, Kermogant, Pitman og Ritchie). Pugh og Arter er også målfarlige. Har på papiret kanskje det greieste kampprogrammet. Jeg tror det blir Premier League-fotball i sør neste sesong.

Matt Ritchie og Bournemouth har kunne juble over 82 scoringer så langt i år. Mest i Championship
Matt Ritchie og Bournemouth har kunne juble over 82 scoringer så langt i år. Mest i Championship

2. Norwich (nåværende plassering: 4)

Det har vært en jojo-sesong for Norfolk-klubben. De startet imponerende under Neil Adams, men da formkurven etter hvert snudde ble den tidligere juniortreneren erstatter av spennende Alex Neil. Skotten kom fra Hamilton Academical hvor han utrettet mirakler og førte klubben til øvre halvdel i skotsk Premier League. Etter at Neil ble ansatt 9. januar gikk han hen og ble månedens manager for februar og har tatt med seg den gode formen inn i mars måned. 11-3-2 er fasiten etter ansettelsen. Laget besitter masse kvalitet og Cameron Jerome scorer mål på bestilling

Gjenstående kamper:

Brighton (B)

Sheffield Wednesday (H)

Bolton (B)

Leeds (B)

Middlesbrough (H)

Rotherham (B)

Fulham (H)

Vurdering: Alex Neils statistikk taler for seg. Svært viktig kamp i 3. siste runde mot Middlesbrough. Møter også på noen tøffe hinder borte i Brighton, Bolton, Leeds. Rotherhams situasjon i nest siste runde kan bli avgjørende. Hvor mye har de å spille for? Har uansett masse kvalitet og erfaring i laget og en av de beste sentralrekkene i ligaen. Jeg tror det kan bli jubel på Carrow Road i siste runde mot Fulham.

3. Watford (nåværende plassering: 2).

Ok, nå begynner det å bli vanskelig. Watford er ikke lett å bli klok på. De har hatt hele 4 managere denne sesongen, men Slavisa Jokanovic har sittet siden oktober. Ting har dermed fått satt seg litt og The Hornets ligger for øyeblikket på 2. plass og er kanskje det laget som har imponert mest de siste 10 kampene. I motsetning til Bournemouth møter Watford flere lag som er involvert i opp- og nedrykksstrid. Kan være vel så vanskelig å møte bunnlag mot slutten av sesongen. Målfarlig lag, med masse spisskompetanse som også har fått grei kontroll bakover.

Gjenstående kamper:

Derby (B)

Middlesbrough (H)

Millwall (B)

Nottm Forest (B)

Birmingham (H)

Brighton (B)

Sheff Wed (B)

Vurdering: Har kanskje det tøffeste kampprogrammet. Nøkkelkamper allerede i de to kommende rundene mot Derby og Middlesbrough. Kan avgjøre sin egen skjebne med en god sluttspurt. Har vært i toppen gjentatte ganger de siste årene og også vært involvert i play-off spill. Dette kan være en fordel. Har mistet viktige Joel Ekstrand ut sesongen, men har kvalitet på topp i Deeney, Ighalo, Vydra og Abdi. Tror de skal klare seg relativt bra på tross av det tøffe kampprogrammet og at de kaprer en ørliten fordel ved å møte lag nr. 6 i play-off.

Troy Deeney og Odion Ighalo kan skyte Watford til Premier League
Troy Deeney og Odion Ighalo kan skyte Watford til Premier League

 

4. Middlesbrough (nåværende plassering: 3)

Imponerende sesong av Riverside-klubben og Aitor Karanka. Den tidligere forsvarskjempen har virkelig fått skikk på den defensive strukturen og laget har bare sluppet inn 30 mål på 39 kamper! Noe som er intet annet enn imponerende. Har dog vært litt opp og ned den siste tiden og det har blant annet blitt 4 tap på de siste 8 kampene. Har mange angrepsvåpen på topp, men har sjeldent fått disse til å være gode samtidig i år. Hver spiller har hatt sine perioder.

Gjenstående kamper

Wigan (H)

Watford (B)

Rotherham (H)

Wolves (H)

Norwich (B)

Fulham (B)

Brighton (H)

Vurdering: Foruten Brighton I siste runde møter Middlesbrough utelukkende lag som har noe å spille for. Det kommer til å bli knalltøft. Har 4 hjemmekamper som bør vinnes. Tror det blir for tøft borte mot Watford og Norwich og at dette blir avgjørende. Middlesbrough må ut i play-off mot 5 plassen.

Aitor Karankas Middlesbrough har imponert denne sesongen med kun 30 baklengsmål.
Aitor Karankas Middlesbrough har imponert denne sesongen med kun 30 baklengsmål.

5. Derby (nåværende plassering 5)

Var blant de aller største favorittene til direkte opprykk før sesongen. Det kan de fortsatt klare, men den siste formen de har vist har vært nokså bekymringsverdig for den gamle storklubben. De lå lenge øverst på tabellen, men 6 kamper uten tap er ille. Gjorde rett i å forsterke i januar, men har likevel lidd av skader. Chris Martin har vært ute siden midten av februar og i samme periode har det ikke blitt noen seire. Da hjalp det lite at Darren Bent også skadet seg. Tom Ince har vært et friskt pust og storspilte de første kampene etter låneovergangen fra Hull. Har flere av ligaens beste midtbanespillere i Hughes, Hendrick og Bryson.

Gjenstående kamper:

Watford (H)

Wigan (B)

Brentford (H)

Blackpool (H)

Huddersfield (B)

Millwall (B)

Reading (H)

Vurdering: Derby imponerte stort før jul og det var lite som tydet på feilskjær. Nå er det derimot lite som tyder på at de faktisk skal greie opprykk. Jeg mener likevel at laget har så stor kvalitet og de har et greit program. Bør ha brukt landslagspausen til å finne ut av problemene som har vært. Kan lukte på direkte opprykk om alt klaffer, men jeg har plassert dem på 5. på grunn av den svake formen i det siste.

6. Wolverhampton (nåværende plassering: 8).

Er det laget som ligger dårligst an på tabellen av de 8 øverste lagene. Er likevel bare 2 poeng opp til Derby og vi har sett flere ganger at det kommer et lag bakfra og kaprer en play-off. Slike lag er ofte i så god form at de faktisk kan gå hele veien via Wembley. Wolves har hatt en stigende form og har kun tap mot Bournemouth og Norwich på de siste 10. Kenny Jackett har vært med lenge og var i sin tid nære play-off med Millwall. Laget er godt organisert, men har savnet en målscorer i år. Har nå fått det i Benik Afobe. 22-åringen som kom fra Arsenal har scoret 8 mål på 13+1 kamper for Wolves. Legger man til de 19 målene han hadde for MK Dons før nyttår gir det ham imponerende 27 mål denne sesongen. Blir definitivt en nøkkelmann i innspurten.

Gjenstående kamper:

Nottingham Forest (B)

Leeds (H)

Birmingham (B)

Middlesbrough (B)

Ipswich (H)

Wigan (B)

Millwall (H)

Vurdering: Har et av de tøffeste programmene med Forest og Boro på bortebane i tillegg til et nedrykkstruet Wigan. Hjemmekampen mot Ipswich i tredje siste runde viktig. Har tro på at laget sikrer seg play-off. Men om det blir 5. eller 6. plass er totalt bingo.

De andre kandidatene:

Ipswich: Kan absolutt melde seg på og Mick McCarthy er en skikkelig lur (sølv)rev. Har vært i disse situasjonene før og har ligaen toppscorer i Daryl Murphy. Jeg ser allikevel på de andre lagene som for sterke for Ipswich. Men her kan jeg absolutt ta feil.

Brentford: Eventyrsesongen er vel komplett samme hvordan dette ender. Klubben tenker langsiktig og skiller overraskende lag med Mark Warburton etter sesongen etter noen uenigheter med styret. Har også ny stadion på gang. På grunn av det kommende managerskiftet tror jeg uansett klubben er bedre tjent med en ny sesong i Championship.

Nottingham Forest: Var utrolig imponerende i starten av sesongen. Men «Psycho-effekten» under Stuart Pearce døde ut etter hvert. Dougie Freedman har kommet inn og fått fart på sakene igjen. Har et veldig sterkt mannskap som burde vært med helt der oppe, men luken på 8 poeng på 8 kamper synes for lang, men man skal aldri si aldri.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -