Donnarumma skal forlate Milan

645

Den mektige fotballagenten Mino Raiola vinner igjen. Talentkeeper Gianluigi Donnarumma skal ikke forlenge med Milan og nå er han jaget av mange europeiske storklubbene.

18åringen har vært Rossoneris siste skanse i to sesonger og, på tross av alderen, han allerede spiller som en veteran. Dermed håpet Milan de kunne overtale ham til å fornye kontrakten og til å bli klubbens kaptein og «flaggbærer» som andre legender fra juniorlaget gjorde i fortid.
Dessverre for Milan og fansene har tidene forandret seg og Donnarumma skal ikke være en ny Maldini eller Baresi.

Klubben har nå to muligheter: selge Donnarumma nå for et relativt lavt sum eller beholde ham en sesong til men tape ham som Bosman-spiller når kontrakten løper ut i 2018.

Administrerende direktør Marco Fassone er forståelig skuffet: «Raiola har fortalt oss at Donnarumma ikke vil forlenge med oss – sa han i presskonferansen – Beslutninger er definitiv. Vi hadde troa på Gigio som fremtidens keeper i Milan, som grunnpilaren til vår prosjekt. Nå skal vi vurdere en annen strategi. Det er litt bittert, men vi må bare tenke framover».

- Annonse -

Manipulert av «Pizzamannen»

Milan-tilhengere har derimot lov å være mindre diplomatiske og de har tatt sosiale medier med storm. Beskjedene til deres sannsynligvis eks-keeper er de vanlige en «forræder» får i slike situasjoner. Donnarumma anklages for å ha valgt raske penger over lojalitet, etter at han hadde sverget evig kjærlighet til Milan.

Alle setter likevel fingeren på Mino Raiola. Agenten er den ideelle syndebukken i saken, spesielt for han er en allerede kontroversiell og foraktet skikkelse. Mange kaller ham «Pizzamannen» for legenden er at han pleide å lage pizza i Nederland og da, på et eller et annet vis, klarte han å bli en av de mest innflytelsesrike figurer i fotball. I virkelighet hjalp Raiola bare i familiens restaurant som tenåring mens han studerte i høyskole og, senere, i det juridiske fakultet.

Sannhet eller myt, faktum er at Raiola har gjort det en gang til. Igjen har klienten hans fått hva begge ønsket: en overgang med verdensklasse lønn til spiller og liknende feit provisjon til agenten.

Noen hevder at Milan fortsatt har en liten sjanse, men de europeiske storlagene står i kø. Med Juventus, Manchester City og United, Real Madrid, Barcelona og PSG etter ham det er vanskelig å forestille seg Donnarumma i svart og rødt i serieåpningen om to måneder.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -