Dortmund tilbake i gullkampen etter seier i «Der Klassiker»

159

Sesongens første gigantoppgjør mellom Dortmund og Bayern var en kamp hjemmelaget måtte vinne for å kunne ha et håp om ligagull denne sesongen.

Etter at Dortmund tok ledelsen etter 10 minutter, klarte et hardt kjempende og veldig godt defensivt organisert hjemmelaget å holde ledelsen kampen ut – og dermed er de tre poeng bak Bayern.

Det var store forventninger til kampen på Signal Iduna Park, og Dortmund startet sterkt. Etter ti minutter vant de flere dueller i gjennvinningsfasen rundt 16-meteren, til slutt havnet ballen hos Mario Götze som lurte Mats Hummels og innlegget gikk til Pierre-Emerick Aubameyang som satte inn 1-0. Hans 12. mål for sesongen, og dermed likt med Anthony Modeste (Köln) på toppscorerlisten.

Det meste av resten av første omgang presset Bayern hjemmelaget bakpå, men uten å skape de enorme sjansene.

Andre omgang startet forrykende. Allerede etter et halvt minutt var Augameyang alene mot Manuel Neuer, men gigantkeeperen kom seirende ut av duellen. Aubayemang fikk så en ny sjanse like etterpå, men headet over fra god posisjon.

Etter en god Dortmund-start, kom Bayern voldsomt tilbake en periode, og de gulsvarte ble presset hardt tilbake. Men de jobbet hardt, vant de viktige duellene i forsvarsspillet og Bayern skapte ikke mye.

Franck Ribery hadde riktignok en «scoring» som ble riktig annulert for offside, og Xabi Alonso hadde et skudd i tverrliggeren før kampen jevnet seg litt mer ut siste halvdel av andre omgang.

Rundt kvarteret før slutt burde Aubameyang økt til 2-0 da han kom alene med Neuer etter en fryktelig tilbakespill fra Alonso, men toppscoreren i Bundesliga fikk kanskje for god tid, og nok en gang var det Neuer som vant duellen.

Bayern klarte ikke å sette inn et voldsomt trykk, det så ut til at de manglet litt desperasjon, men to og et halvt minutt før slutt fikk Robert Lewandowski sjansen han hadde ventet på hele kvelden. Men headingen på innlegget fra Mats Hummels gikk like utenfor.

Det var størst vilje i Dortmund-laget, i lange periode god kvalitet i Bayern, men totalt sett ingen ufortjent seier. Bayern er ikke i knallform og har kun to seire på sine seks siste kamper, selv om dette var sesongens første tap.

«Der klassiker» levde nok opp til manges forventninger med et høyt tempo gjennom samtlige 90 minutter, tidvis høy temperatur mellom spillerne og en vanvittig stemning, men det var ikke veldig mange sjanser.

Hjemmeseieren betyr i alle fall at spenningen i toppen av Bundesliga er høyere enn på mange år. RB Leipzig leder med 27 poeng, Bayern har 24 poeng og Dortmund er med igjen med sine 21 poeng.