Dortmund med hjemmeseier mot Frankfurt

170
Paco Alcácer scoret i sin første kamp for Dortmund. Bilde: Wikimedia.

Borussia Dortmund har vunnet sin andre hjemmekamp denne sesongen. Tre nyinnkjøpte spillere scoret for BVB mot Eintracht Frankfurt da hjemmelaget vant 3-1.

Begge lag ble farlige én gang i begynnelsen av kampen. Mens Filip Kostics skudd ikke var noe problem for Roman Bürki, sendte Maximilian Philipp et lavt innlegg over målet.

Dortmund ønsket å spille offensivt, men Frankfurt stengte rommene, presset bra og forsvarte seg smart. Hjemmelaget slet med å finne offensive løsninger, og klarte ikke å komme til sjanser.

– Vi må bli flinkere til å håndtere ballen under press. Frankfurt presset meget bra. Første omgang var ok. Men vi slet og må ha mer tålmodighet, sa Dortmunds trener Lucien Favre.

Det var ikke overraskende at en dødball sørget for Dortmunds ledelse. Jacob Bruun Larsens hjørnespark fant Abdou Diallo, og midtstopperen overvant Kevin Trapp etter andre forsøk.

Dortmunds svar etter Frankfurts utligning

I andre omgang fortsatte kampen akkurat som før pausen. Frankfurt prioriterte stabilitet til tross for baklengsmålet, mens Dortmund manglet ideene til å kunne bryte ned gjestenes forsvar.

Frankfurt utlignet etter 67 minutter. Danny da Costa slo et innlegg i sekstenmeteren. Sébastien Hallers løp ble ikke fulgt og spisses scoret fra kort hold.

Dortmund svarte nesten omgående. Innbytteren Jadon Sancho førte ballen i sekstenmeteren og spilte en fantastisk pasning på Marius Wolf. Den tidligere Frankfurt-spilleren hadde ingen problemer å hamre ballen i mål og sendte Dortmund i ledelsen igjen.

Frankfurt måtte risikere mer deretter, noe som åpnet større rom for Dortmund. Unntatt Marcel Schmelzers og Kostics skudd langt over tverrliggeren skjedde dog fortsatt lite foran målene.

Kampen ble avgjort etter enda en dødball. Paco Alcácer fikk ballen fra Sancho etter et kort hjørnespark. Den spanske spissen skrudde ballen i lengste hjørnet fra hjørnet av sekstenmeteren.

– Dortmund vant over 90 minutter fordi de var effektive. Men jeg må komplimentere laget mitt for jobben vi gjorde. Vi gav aldri opp. Grunnlaget er til stede, men vi må bli bedre til å spille ballen, mente Frankufrts trener Adi Hütter.