Dortmund tilbake med overbevisende seier

194

Borussia Dortmund gikk på en smell borte mot Eintracht Frankfurt forrige runde, og mistet heng på Bayern og Leipzig i toppen av tabellen. Hjemme mot sin «onde» navnebror, Borussia Monchengladbach, ble det derimot grei skuring for Aubameyang & co. Gladbach har skuffet stort denne sesongen, og ligger såpass langt unna Champions League-plassene, at det kan tenkes de havner utenfor det gjeve selskap. Etter tapet mot Dortmund, ligger nå laget på en 13.plass, 5 poeng over streken.

Det begynner derimot bra for Gladbach. Dortmund henger ikke med på et kast, og plutselig får Raffael ballen alene på 16-meter etter en dårlig klarering av Bartra. Spissen legger ballen til rette, før han plasserer ballen lavt nede ved stolpen mellom et par Dortmund-bein. Weidenfeller rekker ikke ned, og må se bortelaget ta ledelsen etter 6 minutter.

Publikum trenger ikke å deppe lenge på Dortmunds vegne. Dembele går rett i angrep fra avspark. Trer igjennom Reus, som med et dårlig mottak, toucher ballen videre til Aubameyang. Aubameyang er ikke vond å be, og hamrer til på direkten. Ballen fyker som et prosjektil i korthjørnet

Og før du vet ordet ordet om det, er plutselig Dortmund i ledelsen. 15 minutter ut i omgangen får Dortmund en corner. Den er godt slått, og inne i feltet vinner Bartra den første duellen. Skyter ballen mot, og helt alene foran keeper venter Piszczek. Han får en enkel oppgave med å heade inn 2-1.

Dortmund har grei kontroll på kampen, og rir inn 2-1 til pause

Etter pause går det bare fem minutter før hele stadion tror Marco Reus har sendt hjemmelaget opp i tomålsledelse. Piszczek slår inn til den tidligere Gladback-spilleren, som helsparker ballen i mål. Dessverre for Dortmund avblåses Reus korrekt for offside i det «toorhymnen» runger over stadion.

Dortmund skal få sitt 3-1 mål. Nevnte Reus utnytter en tabbe av Elvedi. Backen sliter med nedtaket på en klarering, og bryster ballen ned til Reus. Reus tar en mer eller mindre tunnel gjort med intensjon på Elvedi, før han finner Dembele. Dembele finter vekk et par forsvarere, før han finner samme hjørnet som Raffael gjorde tidligere i kampen. Bare at denne gangen er det Yann Sommer som ikke rekker ned. 3-1!

Før scoringen hadde begge lag sine muligheter, blant annet hadde Aubameyang et skudd som Sommer akkurat får hendene opp på. Gladbach på sin side var nærmest utlikning når Weidenfeller beregner et innlegg feil, og Christensen får heade over mål.

Med halvspilt andreomgang igjen å spille, avgjør Dortmund kampen på lekkert vis. Dembele finner Reus med en fin gjennombruddspasning. Reus snubler ballen med seg videre, før han helsparker ballen tilbake til Aubameyang. Lynspissen takker og bukker for serveringen, og kan enkelt plassere ballen forbi Sommer og i mål til 4-1.

4-1 blir også sluttresultatet på Westfallenstadion, og hjemmelaget tar dermed med seg tre viktige poeng inn mot jul. Gladbach har en jobb å gjøre. Tirsdag reiser de til Barcelona for siste gruppespillkamp, om de vil ha den muligheten igjen, bør de helst begynne med et comeback ala det de hadde i fjor.