Dortmund på topp etter ny målfest – Schalke og Stuttgart vant for første gang

172
Paco Alcácer scoret to mål mot Leverkusen. Bilde: Wikimedia.

Tre dager etter 7-0-seieren mot Nürnberg var Dortmund involvert i en ny målfest. BVB vant 4-2 mot Leverkusen og har tatt førsteplassen. Dessuten vant både Schalke og Stuttgart sine første kamper denne sesongen.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-4

Leverkusen tok en tidlig ledelse. Lucas Alarios innlegg havnet hos Mitchell Weiser utenfor feltet. Weiser banket ballen i nederste hjørne.

Dortmund hadde ballen mest i første omgang, men skapte veldig lite. Leverkusen forsvarte seg smart og hindret at Dortmund kom til sjanser.

Det var hjemmelaget som scoret på nytt før pausen. Etter et hjørnespark spratt ballen mellom forskjellige spillere. Dortmund klarte ikke å klarere. Ballen havnet hos Kai Havertz som spilte den videre til Jonathan Tah. Midtstopperen scoret fra kort hold.

Etter pausen hadde begge lag muligheter. Leverkusen var nærmest neste scoring. Kevin Volland traff blant annet stolpen.

Til tross for at Leverkusen hadde de beste mulighetene, var det Dortmund som utlignet i løpet av fem minutter. Lukas Hradecky reddet sterkt mot Marco Reus men måtte gi retur. Jacob Bruun Larsen sendte ballen over streken. Kort tid senere spilte Jadon Sancho og Marco Reus en fin kombinasjon, som Reus til slutt avsluttet til 2-2.

Deretter jaktet Dortmund seieren, hadde flere sjanser og ble belønnet. Paco Alcácer scoret fem minutter før slutt etter Achraf Hakimis innlegg. På overtid avgjorde spanjolen kampen etter Sanchos meget fine pasning.

Mens Leverkusen har seks poeng etter like mange kamper, står Dortmund med 14 poeng. Dermed har laget ett poeng mer enn Bayern og Hertha, og leder Bundesliga etter seks runder.

FC Schalke 04 – 1. FSV Mainz 05 1-0

Etter fem strake tap har Schalke vunnet for første gang denne sesongen. Alessandro Schöpf headet Yevhen Konoplyankas innlegg i nettmaskene etter ti minutter.

Schalke kontrollerte også resten av omgangen. Mainz sto meget dypt og ble aldri farlige. Schalke hadde noen flere muligheter, men klarte ikke å øke ledelsen.

Etter pausen ble kampen jevnere. Schalke mistet kontrollen, mens Mainz ble modigere. Likevel hadde hjemmelaget de største mulighetene. Konoplyanka traff treverket to ganger.

Først mot slutten av kampen kom Mainz til sine beste sjanser. Til tross for noen muligheter i kampens siste ti minutter klarte ikke bortelaget å utligne og har nå ikke scoret i de siste tre kampene.

VfB Stuttgart – Werder Bremen 2-1

I likhet med Schalke klarte også Stuttgart å vinne sin første kamp denne sesongen. Begge lag startet offensivt, men Bremens angrepsspill så best ut.

Likevel scoret Stuttgart etter 18 minutter. Daniel Didavis fine pasning havnet hos Anastasios Donis som rundet keeperen og scoret.

Vondt ble til verre for Bremen etter 35 minutter. Milos Veljkovic felte Didavi og fikk sitt andre gule kort.

Utvisningen så likevel ut til å vekke Bremen. Bortelaget var best før pausen, men kom ikke til noen gode muligheter.

Sjansene kom etter pausen, og blant annet traff Maximilian Eggestein stolpen. Akkurat da Stuttgart kom seg bedre inn i kampen igjen produserte hjemmelaget et utrolig selvmål. Borna Sosa kastet et innkast tilbake mot Ron-Robert Zieler. Målvakten fulgte ikke med. Zieler klarte å berøre ballen som rullet over mållinjen. Dermed ble målet tellende og Bremen utlignet.

Åtte minutter senere kunne Zieler takke Gonzalo Castro. Midtbanespilleren fikk ballen av Mario Gomez og sendte den forbi Jiri Pavlenka og i mål.

Bremen ble deretter meget offensive, mens Stuttgart spilte flere gode overganger. Hjemmelaget burde ha scoret flere mål mot slutten av kampen. Likevel klarte vertene å tilføre Bremen det første tapet denne sesongen.

1.FC Nürnberg – Fortuna Düsseldorf 3-0

Etter en tam start tok Nürnberg styringen etter halvspilt omgang. Etter 25 minutter felte Dodi Lukebakio Tim Leibold i sekstenmeteren og Nürnberg fikk tildelt et straffespark. Hanno Behrens scoret på straffen.

Etter scoringen ble Düsseldorf mer offensive og hadde en stor mulighet. Likevel ble det ingen flere mål før pausen.

I andre omgang hadde begge lag noen avslutninger og scoret ett mål som ble annullert for offside hver. Sett under ett så Nürnberg likevel ut til å være trygge i forsvaret og lot ikke Düsseldorf komme til mange farlige situasjoner.

Tjue minutter etter pausen økte hjemmelaget ledelsen. En lang pasning havnet til slutt hos Mikael Ishak. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

Düsseldorf økte deretter presset og hadde noen muligheter, men Nürnberg scoret på nytt. Eduard Löwen spilte en fin pasning. Federico Palacios-Martinez fikk ballen, lobbet den over keeperen og avgjorde kampen.

VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach 2-2

Etter kun seks minutter tok Mönchengladbach ledelsen. Etter en overgang spilte Florian Neuhaus ballen til Alassane Pléa. Den franske spissen satte ballen i mål fra tjue meter.

Wolfsburg svarte kun fem minutter senere. Pléa mistet ballen i egen halvdel etter høyt press. Renato Steffen skjøt ballen i nederste hjørne fra utenfor feltet.

Deretter var begge lag offensive og prøvde å score flere mål. Begge lag hadde noen muligheter, men det ble ikke flere scoringer før pausen.

I andre omgang tok det på nytt ikke lang tid før gjestene scoret, og på nytt var det en overgang som sørget for scoringen. Thorgan Hazard fikk en fin pasning av Patrick Herrmann og sendte ballen i øverste hjørne.

Deretter var Mönchengladbach best, men ut av ingenting utlignet Wolfsburg. Yunus Malli slo en pasning i feltet og Wout Weghorst var kjappere en Matthias Ginter og scoret fra kort hold.

Etter utligningen var det Wolfsburg som styrte kampen, men begge lag prøvde å vinne. Det ble likevel ingen flere scoringer.

TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig 1-2

Begge lag spilte offensivt og det oppstod en del målsjanser og en underholdende kamp i første omgang. Det ble ingen scoringer før pausen, men tre skudd i treverket. For Hoffenheim traff Ishak Belfodil tverrliggeren med en heading, mens Kevin Kampl og Timo Werner traff treverket for Leipzig.

Etter pausen sendte Yussuf Poulsen Leipzig i ledelsen med et skudd fra kort hold etter en pasning av Werner.

Hoffenheim økte presset, men hadde kun én god mulighet i perioden etter målet. På den andre siden traff Poulsen stolpen.

Et kvarter før slutt økte Poulsen. Dansken styrte ballen over streken med låret etter Kampls innlegg.

Hoffenheim fikk kun noen få muligheter i løpet av kampens siste minutter. På overtid ble Belfodil felt av Stefan Ilsanker, og hjemmelaget fikk idømt et straffespark. Andrej Kramaric konverterte, men målet kom for sent for å kunne true Leipzigs seier.