Dortmund slet seg til seier mot Mainz

140

To scoringer av Aubameyang sikret at Borussia Dortmund ikke lot Bayern stikke av allerede fra starten av sesongen. Aubameyang svarte også Lewandowski, som med sitt hat-trick mener alvor med toppscorerprisen i år også. Det var likevel ikke et 100 % Dortmund som møtte opp i den stekende solen på Westfalen. Det var rapportert 32 grader, og kanskje preget det de ellers så sprudlende Dortmundspillerne.

Det tok litt tid før kampen (og røyken) satt seg. Mainz kommer til et par hurtige avslutninger, dog uten å true Bürki i målet.

Deretter gikk kampen inn i sporet som de aller fleste så for seg, med Dortmund i dominant ballbesittelse, og Mainz på et par farlige visitt.

Aubameyang får sin første grunn til å juble etter nærmere tjue minutter spilt. Først må Mainz nye, danske keeper gi til corner når spissen får sendt avgårde et skudd. Corneren ender etterhvert opp hos nysigneringen André Schürrle. Han legger perfekt inn til Aubameyang som har lurt seg inn på bakre, headingen er også perfekt, og går inn helt borte ved stolpen. Dortmund opp i oppskriftsmessig ledelse.

- Annonse -

Til tross for dominans, skaper ikke hjemmelaget de helt store mulighetene. Det er en annen nysignering som herjer for de gule. Dembele klarer nesten alt han prøver på og er en konstant trussel, dessverre mangler det noe skikkelig sluttresultat for både han og medspillere.

Mainz er ikke helt borte, og får en stor sjanse når Fabian Frei finter bort Felix Passlack, og prøver å curle ballen i hjørnet. Burki er på plass med en grei redning.

En fortjent ledelse til Dortmund til pause, uten at kampen er helt over for Mainz sin del.

Publikum på Westfalenstadion kan definitivt si at det har vært flere attraktive kamper på stadion, enn denne. For andreomgang blir heller ikke den eksplosjonen av sjanser som Dortmund klarte mot Bayern for to uker siden.

Schürrle prøver seg, men skuddet fyker utenfor.

Faktisk går omgangens største sjanse til Clemens og Mainz. Den tidligere Schalke-spilleren blir spilt igjennom, men alene mot Bürki har han ikke den kalde spissegenskapen, og hamrer ballen langt over.

Men så begynner det plutselig å ulme opp igjen rett før slutt. Schürrle stormer fremover etter 89 minutter, tar seg inn i 16-meteren, der Karim Onisiwo henger seg på og bruker ulovlige midler for å stoppe kantspilleren. Dommer blåser for straffe, men reprisen viser at forseelsen muligens startet utenfor 16.

Likevel, Aubameyang trer frem, keeper går tidlig og spissen kan enkelt sette ballen tilnærmet midt i mål. Så også her varter Aubameyang opp med å sette straffen, på samme måte som Lewandowski gjorde.

Med fire min tillegg skal det mye til for at Mainz skal få med seg noe fra Dortmund. Likevel gir de ikke opp, og de tilreisende får i det minste noe å juble for. 2 min senere mister Schmelzer ballen, og det åpner opp rom på kanten. De Blasis slår inn til innbytter Muto (som jeg anbefalte som «se opp for» i tabbelltipset om Mainz) Han får fra ca 5 meter en enkel jobb å heade inn reduseringen.

Det blir med det ene målet, og Dortmund tar alle tre poengene.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -