Dortmund vant 3-0 og møter Bayern i finalen

203

Det blir et nytt gigantoppgjør i den tyske cupfinalen 21. mai mellom Bayern München og Borussia Dortmund. De to tyske klubbene som har vært desidert best så langt dette tiåret, møtes i sin tredje cupfinale på fem år.

Etter at Bayern München vant semifinalen mot Werder Bremen i går, var Borussia Dortmund i kveld i Berlin og møtte Hertha på finalearenaen. Et fullsatt stadion fikk se Dortmund opp mot sitt beste, og tok en fullt fortjent 3-0-seier.

Dortmund dominerte stort i første omgang, men det ble med en scoring etter et velplassert langskudd fra Gonzalo Castro. I andre omgang var Hertha mye mer offensiv og hadde et par-tre skremmeskudd, men hovedstadsklubben ble i stor grad reddet av Rune Almenning Jarstein som hadde flere glimrende redninger.

Et kvarter før slutt klarte den norske keeperen ikke å ta en avslutning fra Marco Reus, og dermed økte Dortmund til 2-0. Da Henrikh Mhktitaryan enkelt kunne sette inn 3-0 etter forarbeid av Reus etter 83 minutter, var kampen definitivt avgjort.

- Annonse -

Dortmund er i sin fjerde finale på to år. De knuste Bayern 5-2 i finalen i 2012, men tapte mot Bayern i 2014. I fjor tapte de mot Wolfsburg.

 

Kampfakta:

Hertha Berlin – Borussia Dortmund 0-3 (0-1)
DFB-cup, semifinale, Olympiastadion
Mål: 0-1 Gonzalo Castro (20), 0-2 Marco Reus (75), 0-3 Henrikh Mhkitaryan (83)
Tilsk: 76.233

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -