Drama da Draxler showet mot Gent

155

På papiret en kanskje ikke altfor spennende fotballkamp som ble vist på viasat 4 en onsdags kveld. Det tok derimot etterhvert av for de 20 tusen som tok turen til Gent sin stadion.

Gent mot Wolfsburg skulle vise hvordan 2. plassen i Jupiler League hamlet opp mot 8. plassen i Bundesliga. Wolfsburg vant sin gruppe foran PSV, Manchester United og CSKA Moskva, en middels tøff gruppe. Gent på sin side overrasket kanskje noen, da de gikk videre mot motstand fra Valencia, Lyon og Zenit (som vant gruppen)

Wolfsburg måtte klare seg uten Naldo og Benaglio i forsvar, to spillere som er grunnfundamentet i forsvaret til ulvene.

Det er en nitrist førsteomgang som møter tv-seere og publikum. Wolfsburg er nærmest, og da først med en forsvarsspiller fra Gent som holder på å heade ballen i eget nett. Like før pause skal Draxler fyre stemningen opp litt. Først lurer han høyrebacken med en pen vending på kanten, fosser fremover, kombinerer med Vieirinha, og plutselig har han fri bane på mål. Kald som han er setter han ballen rolig med innsiden av foten og i nettet. Dermed får Wolfsburg en 1-0 ledelse til pause.

Like etter pause er Draxler på plass på nytt. Utnytter slapt forsvarsspill av hjemmelaget, tar tunnel på midtstopperen, før han elegant vipper ballen over keeper og i mål. Meget vakkert av tyskeren som for et par sesongen var høyt på listen over overgangen til storklubber verden over (enda er?)

Wolfsburg får mye rom å boltre seg på nå. 3-0 kommer etter et innlegg fra høyresiden. 2 mann for å passe på Kruse er ikke nok, og spissen får komme først på ballen. Han får ikke et rent treff, men ballen går likevel opp i vinkelen bak en utspilt keeper.

Med 3-0 ledelse på bortebane skal mye være gjort for å gå videre. Det som derimot skjer det siste kvarteret kan ikke Wolfsburg være stolt av. Først får kaptein Sven Kums bli med opp i banen fra sin dype rolle. Han utnytter at et par Wolfsburgspillere mister fotfestet, og curler inn reduseringen. Reservekeeper Koen Casteels reagerer litt for sent, og får kun slått ballen videre inn i nettet (uten at han kan klandres for det målet)

Gent kommer på en skikkelig bølge nå og spiller mye bedre enn tidligere i kampen. Men først når det nærmer seg 90 minutter kommer 2-3. Innlegget fra venstre får Dante til å miste konsentrasjonen et lite sekund. Det gjør at han lar innbytteren til Gent få den lille meteren han trenger. Kommer først på ballen og stanger inn. Coulibaly kom inn 10 minutter tidligere, og var en litt mer aktiv spiller enn spilleren han erstattet. Dante viste noe av svakhetene sine der. Et lite spørsmålstegn til Casteels igjen, som sto litt feilplassert.

Wolfsburg klarer ikke å utnytte kontringene sine og Gent får ikke den siste avslutningen som trengs, og dermed tar Wolfsburg med seg et meget godt resultat fra Belgia. Gent må nå vinne med to mål for å sende bilklubben ut av Champions League

Innlegget Drama da Draxler showet mot Gent dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com