Drama i Eindhoven med merkelige dommeravgjørelser

185

PSV og Atletico Madrid spilte i vinter åttedelsfinaler i Champions League uten å score. Etter 90 minutter i Eindhoven og 120 i Madrid, gikk Atletico videre etter 8-7 på straffesparkkonkurranse.

Da lagene møttes igjen allerede i første gruppespillskamp tirsdag kveld, kunne det se ut til at målene var nærmere. Det gikk ikke mange minutter før PSV fikk en nettkjenning annulert for offside da Luuk de Jong headet inn et innlegg. PSV vil nok føle det var feil dømt.

Saúl Ñíguez ga så gjestene ledelsen etter 43 minutter på et langskudd etter at PSV hadde forsøkt å klarer to ganger uten å lykkes i etterkant av en corner. Men PSV mente det skulle vært avblåst etter at to spillere skallet slik at blodet rant ned fjeset på Davy Pröpper. Reprisene viste en knallhard duell hode mot hode, og Pröpper falt rett i bakken. Men dommeren mente han var «like god» i duellen.

Så gikk det bare noen øyeblikk før PSV fikk straffe. Luciano Narsingh kom løpende alene med keeper, havnet i en duell med Jose Gimenez og falt lett. Fryktelig lett så det ut med det samme. Dommer Martin Atkinson blåste straffe med hjelp av mållinjedommeren som sto noen meter unna. Reprisene viste at Gimenez ikke var nær Narsingh.

Og hva skjer når man får en straffe som ikke skal være straffe – jo da bommer «naturligvis» Andres Guardado. Hans straffe var i keeperhøyde og Jan Oblak fikk en enkel oppgave med å slå den ut i sikkerhet. Dermed 1-0 til Atletico til pause.

Atletico startet andre omgang best og skapte mye, men etter hvert kom PSV mer med i kampen og særlig Luuk de Jong var farlig med sin hodestyrke. Et kvarter før slutt skulle PSV hatt en ny straffe, men en klar hands av Diego Godin rett foran pannebrasken til De Jong ble ikke sett av noen av dommerne. Dermed ble det med protestene.

På overtid fikk Pereiro en stor sjanse for PSV på et innlegg han headet fra cirka fem meter, men rett på Atleticos keeper.

Dermed vant Atletico denne viktige kampen. I en gruppe der Atletico og Bayern München er klare favoritter til å gå videre, vil tre poeng i Eindhoven kunne avgjøre mye. Bayern vant forøvrig 5-0 i sin kamp mot Rostov.