Dramatikk i 20. serierunde i Spania

107

(Bilde: Barcelona ble snytt for en scoring mot Betis)

Mye dramatikk, mange topplag avga poeng – runde 20 har vært innholdsrik og spennende.

Runden startet på fredag med bunnlaget Osasuna mot Malaga. Ingen av lagene i storform og 1-1 var ikke overraskende, men Malaga hadde sjanser nok og bommet på en straffe bl.a. Osasuna sliter i bunnen på tabellen og Malaga sliter med å finne formen.

På lørdag vant Villareal oppskriftsmessig 2-0 over bunnlaget Granada. Atletico Madrid klarte bare 0-0 borte mot Alaves i en kamp som fikk mye omtale i etterkant om spytting og usportslige episoder, der Godin og Deyverson hadde hovedrollene.
Eibar slo Deportivo 3-1 hjemme og leverte et nytt sterkt resultat. Semifinaleklare Celta Vigo vant 2-0 borte mot Leganes.

- Annonse -

Søndag var den store dagen og startet med Betis mot Barcelona. 1-1 og noe som kan bli et skjebnesvangert poengtap for Barcelona. I etterkant har det så klart blitt mye fokus på at Barcelona og Jordi Alba hadde en scoring inne. Det var vel bare dommeren som ikke så at ballen var 57 cm over mållinjen (se bildet). En helt utrolig hendelse som kan bli kostbar for katalanerne. Debatten om GLT (goal line technology) har definitivt blusset opp igjen. Hvorfor er La Liga den eneste store ligaen i Europa som ikke benytter dette? Barcelona prøvde en helt nykomponert midtbane da både Busquets og Iniesta er ute med skader. De startet med Rakitic i den dype rollen med Dennis Suarez og Arda Turan på hver side. Det var ingen stor suksess og det er tydelig hvor viktig Busquets er. De tre stjernene fremme hadde lite å jobbe med i første omgang.
Senere på dagen var det Espanyol mot Sevilla. 3-1 til hjemmelaget og et nytt poengtap for et topplag. Athletic Club hadde besøk av Sporting Gijon og det var forventet lett match for hjemmelaget. Det skulle vise seg å bli tøft nok. Gijon ledet lenge 1-0, men 2 scoringer av Athletic i andre omgang sørget for 2-1 seier.
Bordet var dermed dekket for Real Madrid siden alle topplagene hadde avgitt poeng. Det ble en grei 3-0 seier over Real Sociedad til tross for at det er en del skadeproblemer også i Real Madrid. Begge sidebackene, Carvajal og Marcelo er ute med skade og forventes tilbake i midten av februar. Det samme med Modric. Bale er ute til slutten av mars med ankelskade. James er forventet tilbake i løpet av en uke.

Runden avsluttes mandag kveld med Las Palmas mot Valencia.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -