Dramatikk på Vincente Calderon da Barca blir cupmester!

Finale i den spanske cupen – Copa del Rey mellom Barcelona og Sevilla
Estadio Vincente Calderon, Madrid – 22.mai 2016 kl. 21.30
Lagene:
Barcelona: Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.
Sevilla: Rico –  Mariano, Carrico, Rami, Escudero – Krychowiak, Iborra – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro

Jevnspilt første omgang. Ingen av lagene klarte å skape noe stort overtak, men det var noen muligheter til begge lagene. Episoden som huskes best er nok at Barcelona ble redusert til 10 mann da Mascherano fikk rødt kort. Iborra stusser en lang ball videre til Gameiro som blir alene med Mascherano. Han er siste mann og holder i trøya, så det er riktig dømt. Frispark fra 19 meter som tas av Banega. Et godt forsøk men Ter Stegen gjør en flott redning og slår ballen til corner. Rett etter utvisningen får Barcelona en corner og Pique er svært nær å score, men headingen går 20 cm over.

Grepet som ble gjort av Luis Enrique i pausen var å ta ut Rakitic og sette inn Mathieu. Andre omgang åpnet friskt med en gjennomspill fra Messi til Neymar som ble avblåst feil for offside. Rett etter får Banega en skuddmulighet og skyter i stanga. Veldig nære og Sevilla presset på med en mann mer. Barca lå en del dypere enn vi er vant til å se. Etter kun 8 minutter av andre omgang blir Messi liggende med en hodeskade. I samme situasjon får Suarez en strekk i hamstringen ser det ut til. Han har ingen sjanse til å fullføre dette. Rafinha kommer inn for Suarez. Det var et stort press mot Barcelona i perioder, og Pique ryddet opp i stor stil. Han spilte en fremragende kamp i dag. Sikker i taklingene, høyest i hodeduellene og forflyttet seg godt. Andre omgang ender på samme måte som første. Nok et rødt kort. Messi spiller nok engang gjennom Neymar på flott løp, og Banega som siste mann klipper Neymar rett ned. Riktg avgjørelse dette også. Det ender 0-0 etter ordinær tid og Sevilla klarte ikke å dra nytte av en drøy omgang med en mann mer.

Med 10 mot 10 blir det mer Barcelona igjen. De tar umiddelbart kommandoen og etter 7 minutter får vi scoringen. Det er Jordi Alba som kommer på et flott løp og blir nydelig spilt igjennom av Messi. Alba setter ballen elegant forbi Sergio Rico i Sevillas mål. Rett etter var Pique nok en gang nære på en heading, men Rico redder meget bra. Fernando Llorente kommer inn andre ekstraomgang (erstatter Iborra). De får ikke utnyttet hans hodestyrke på den tiden som er igjen. Det viser seg at det er tøft å løpe så lenge. Etter 110 minutter må dommeren ha behandling, han fikk litt massasje på låret i håp om at det skulle holde kampen ut. Dramatikken er ikke over. Helt på slutten av andre ekstraomgang blir Carrico vist ut etter en stygg takling på Messi. I tilleggstiden i andre ekstraomgang settes Neymar opp av Messi og han setter inn 2-0. Barcelona er cupmester! Jeg utroper Pique til banens beste spiller i dag. Stor kamp!