Dramatisk Derby d'Italia endte med poengdeling

90

Dramatisk Derby d’Italia endte med poengdeling

Det ble en dramatisk  affære i hatkampen Derby d’Italia da Juventus og Internazionale braket sammen. Dommer Luca Banti fikk en alt annet enn rolig kveldskamp på Juventus Stadion tirsdag kveld med 7 gule og 1 rødt kort utdelt, samt en håndfull straffesituasjoner. 

Juventus 1 – 1 Internazionale

De to mest dominerende lagene i Italia de siste 10 årene ble begge avhengig av sine toppscorere i Derby d’Italia. Det var vertene som startet festen foran 40 000 hjemmesupportere. Allerede etter 4 minutter dro rivjernet Vidal seg fri inne i 16-meteren før chileneren serverte Tevez på gullfat til 1-0. Argentineren som for øyeblikket er toppscorer i Serie A står nå med 11 mål denne sesongen.

Etter hvilen gjorde nestemann på toppscorerlisten i Serie A, Mauro Icardi, det meste selv da han løp fra Juve-forsvaret før han satt inn sitt 9 mål for sesongen. Den siste halvtimen i Torino var preget av to kyniske lag som nektet å tape. Hjemmelaget ropte ved flere ganger på straffespark uten at det så ut til å påvirke dommer Banti i noen grad. Den opphetede stemningen nådde sitt klimaks da vidunderbarnet Mateo Kovacic fikk direkte rødt kort 4 minutter før slutt. «Den gamle dame» presset på for seier på tampen, men et sterkt Nerazzurri holdt unna. Juventus har dermed unngått hjemmetap i hjemlig serie de siste 2 årene. Forrige hjemmetap var for akkurat 2 år i et 1-2 nederlag for Sampdoria. Juventus troner fortsatt øverst i Serie A, mens Inter må finne seg i å leve som middelhavsfarer på 11. plass etter lagene nå fullførte den 17. serierunden.

- Annonse -

Podolski debuterte

Lukas Podolski ble kastet til ulvene ved første anledning. Tyskeren ble offisielt Inter-spiller kun dagen i forveien til gigantoppgjøret, og har knapt rukket å få spilt ball med egne lagkamerater. Det er knyttet store forventninger til 29-åringen som har en fortid i Arsenal, Bayern og Köln, som nå er lånt inn av Inters nye trener Roberto Mancini.

Kampfakta:

Målscorer(e): Tevez (Juve) og Icardi (Inter)
Stadion: Juventus Stadion
Tilskuere: 40 000
Dommer: Luca Banti

Juventus XI: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Vidal, Pogba, Pirlo; Llorente, Tevez

Internazionales XI: Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Jesus, D’Ambrosio; Guarin, Medel, Kuzmanovic, Kovaciv, Hernanes; Icardi

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -