Dramatisk og underholdende på Camp Nou

127

La Ligas definitive toppkamp denne runden var mellom Barcelona og Atletico Matdrid på Camp Nou. Ligaleder mot ligatoer. Av og til virker det som om Barcelona trenger et mål i mot før de kommer skikkelig i gang. Så også denne gang. Atletico startet kampen best. Allerede etter 2 minutter fikk de en god mulighet ved Saul som banket i vei et flott skudd. Bravo reddet mesterlig og slo til corner. Det tok ikke mer enn 10 minutter før Koke kunne sette inn 1-0 til gjestene. Et fint spill der Saul dro seg forbi Alba på Barcelonas venstre side og la inn til en umarkert Koke som kunne sette ballen kontrollert i mål. Det spørs vel om ikke Rakitic sviktet litt i markeringen ved den anledningen.

Barcelona kommer mer og mer inn i kampen etter scoringen, og de begynner å produsere en del bra spill også i angrep. Etter halvtimen spilt så finter Neymar ut et par spillere og legger ut til Alba. Nesten fra dødlinjen legger han ballen ut til en Messi på vei inn foran mål, 1-1. Meget bra spill av Barcelona ved den scoringen. Bare 8 minutter senere slår Alves en herlig pasning til Suarez, som gjør en god jobb med å holde seg foran Gimenez. Han venter ut Oblak i målet og setter ballen pent mellom beina hans. Kampen er snudd fra 0-1 til 2-1 på 8 minutter. Men første omgang inneholder mer. Felipe Luis mister hodet et lite sekund og går inn i en veldig stygg takling på Messi. Knottene rett inn i kneet på Argentineren. Dommeren stod rett ved og nølte ikke med å gi direkte rødt.

Med 11 mot 10 forventet vel de fleste at Barcelona skulle kjøre over Atletico i andre omgang. De produserte en del, men det ble lite ut av det. Den første store sjansen stod Atletico for. Griezmann fikk stå ganske alene foran mål og heade, men igjen var Bravo der med en spektakulær benparade. En god porsjon flaks hadde Bravo og Barcelona ved den anledningen. Atletico skulle få nok en mann ut med rødt i denne kampen. Diego Godin hadde gult fra første omgang og går hoedløst inn i en takling på Suarez som får seg en skikkelig luftetur. Hodeløs fordi Suarez var på vei ut mot cornerflagget, bort fra farlig sone. Taklingen var et klart gult og dermed ble det marsjordre også på Godin. Det virket litt som om Barcelona synes det var greit som det var. Det manglet noe på viljen til å sette spikeren i kista. De bør score et par til mot 9 mann. Det skjedde ikke og det endte 2-1. Atletico Madrid er gode til å forsvare seg og er ligaens vanskeligste lag å score mot. Med dagens to mål i mot har de sluppet inn 10 mål på 22 kamper. Av de 10 har Barcelona scoret 4.