Dramatisk overtidscoring i toppkamp.

176

Bayern har i ligaen kun tapt mot Borussia Dortmund, det skjedde tilbake i november når Aubameyang ble matchvinner. Lørdag så det derimot ut som om Ibisevic og «norske» Hertha Berlin skulle bli lag nummer to som klarte å overvinne superlaget fra Bavaria. Slik gikk det ikke.

Mens hjemmelaget Hertha fikk en uke kampfri, måtte Bayern selv ut i Champions League mot Arsenal. Det oppgjøret endte med målkalas og hele 5-1 til Bayern. Selv Thomas Müller kom på scoringslisten. Oppgjøret på Olympiastadion endte ikke like målrikt, men var definitivt verdt å få med seg.

Med landslagskeeper Rune Almenning Jarstein og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred fra start, begynner kampen relativt rolig. Det er før Olympiastadion eksploderer etter 20 minutter. Hertha får frispark ute på kanten. Innlegget finner Ibisevic som har løpt seg inn på første stolpe. Foran fingrene på Neuer, kommer Hertha-spissen først på ballen og tupper den videre over den forfjamsede Bayern-keeperen og i mål.

Tjue minutter senere tror Ibisevic at han har doblet ledelsen for hjemmelaget, men han står i offside i det han setter nedfallsfrukten etter en corner i mål. Reprisen viser at linjedommer har ting på stell.

Bortelaget har ikke så mye å komme med den første omgangen. Det nærmeste Bayern klarer, er et skudd fra Robben som går rett på Jarstein, og som nordmannen glipper. I glansdagene hadde han muligens tullet ballen i mål, men det var aldri farlig denne gangen.

1-0 står det til pause, kanskje begynner Bayern å savne en viss Lewandowski der fremme på topp?

Etter pause er det stort sett Ibisevic som skaper det interessante som skjer. Plattenhardt legger inn fra venstre, igjen kommer Hertha-spissen først på ballen, men dessverre mangler det litt på presisjonen og ballen treffer nettveggen på feil side av stolpen.

Etter timen har Ancelotti fått nok av det tafatte angrepsspillet til bortelaget og setter endelig inn Lewandowski fra benken. Det er ingen umiddelbar suksess, og de røde supporterne på tribunen må vente helt til 88 minutter for sin største sjanse i kampen. Bayern får frispark et par meter utenfor 16-meterstreken. Alaba tar fart, løfter ballen over muren og i korthjørnet. Der venter derimot Jarstein som er med på notene. Får ballen vekk, og noterer seg for en god redning.

I det 90 minutter er overstått, legger fjerdedommer til hele 5 minutter tillegg. Særdeles uvanlig i tysk fotball, hvordan standarden ligger på 2 minutter, uansett hvor mange bytter og stopp i spillet det har vært. I det 5:07 av overtiden er passert, legges Coman i bakken av Pekarik like utenfor 16-meteren, et godt stykke ned mot sidelinjen. Bortefansen maner laget til boeng…og blir hørt.

Thiago legger til Robben som får stå helt alene på 10 meter. På direkten skyter han på mål, og ballen hadde gått i mål, hadde det ikke vært for en redning på streken. Heldigvis for Bayern går ballen rett ut i feltet, og til hvem andre enn Robert Lewandowski. Styrer ballen i mål via stolpen og til enorme jubelscener blant spillerne iført røde drakter.

Det siste som skjer at Jarstein knuffer på seg et gult kort, og dommeren blåser av kampen. Det ender med uavgjort i hovedstaden, noe bortelaget definitivt må være mest fornøyd med.

Neste runde møter Bayern Hamburg til Nord-sør derby, mens Hertha spiller rundens hovedkamp mot tabellnabo Frankfurt.