Droppet poeng i den jevne tetkampen

113

Målene kom i løpet av de første 20 minuttene da Sevilla droppet poeng i borteoppgjøret mot svake Sporting Gijon.

Sevilla vant endelig en bortekamp for to uker siden mot Leganes (3-2), etter 16 måneder(!) uten borteseier i ligaen, og hadde tre seire på rad. Sist søndag var de også noen timer på tabelltoppen etter seier mot Atletico Madrid (1-0). De burde tatt sin andre borteseier på rad etter å ha dominert andre omgang og skapt mange gode sjanser.

I første omgang var det jevnere og begge lagene gjorde en god del feil defensivt, som bidra til en sjanserik omgang foran begge mål.

Sevilla fikk en drømmestart da Luciano Vietto alene med keeper ikke gjorde noen feil allerede i fjerde spilleminutt. Sevilla-keeper Sergio Rico vant en duell utenfor 16-meteren som fant Wissam Ben Yedder, som på et touch spilte Vietto nydelig fri.

Hjemmelaget kom så sterkere og hadde sin beste periode fram mot utligningen etter 20 minutter da Moi Gomez knallet en volley lavt inn bak Sergio Rico etter et innlegg fra venstresiden fra Roberto Canella. I angrepet etterpå hadde Sevilla et stolpeskudd fra Ben Yedder.

Sevilla hadde også en avslutning i stolpen i andre omgang, og skapte langt flere sjanser enn hjemmelaget. Men de utnyttet dem svakt, ikke minst de mange frisparkene de fikk i god posisjon.

22.803 tilskuere laget en flott ramme rundt formiddagskampen på Estadio El Molinon.

Et ekstra sår i gleden for tabelltoppjagende Sevilla var at Samir Nasri, som har hatt en meget god sesong for Sevilla, ble skadet i sluttminuttene av første omgang, og det så ut til å være en alvorlig skade.

Dette sa kampens to målscorere til tv-sendingen rett etter kampen:

«Målet var å ta tre poeng. Det er veldig tett i toppen, så vi hadde trengt alle tre poengene. Jeg tror vi gjorde nok til å ha fortjent å vinne, men de [Sporting] forsvarte seg solid på hjemmebane,» sier Luciano Vietto i Sevilla.

«Jeg synes vi spilte ganske bra, og kunne fått mer enn ett mål. Sevilla er et godt lag som ligger i toppen. Vi ønsket oss tre poeng, men ett poeng er viktig,» sier Moi Gomez hos hjemmelaget.

Poenget gjør at Sporting Gijon klatret opp på trygg grunn på tabellen etter å ha ligget tredje sist foran helgens serierunde.