Effektive Glimt senket Start.

421
Trond Olsen. Foto: Anders Grydeland. www.grydis.no

Det å spille såkalte «6 poengere» har etter hvert blitt en vane for de gulkledde sørlendingene, og så er også tilfelle når bunnstrid-kollega Bodø Glimt gjestet Start og Sparebanken Sør Arena fredag kveld.

Etter fire baklengs og nye null poeng tyder alt på at heltane fra Sørlandet må belage seg på en høst med kniven på strupen.

Det startet nesten uvant lovende for hjemmelaget. Andreas Hollingen så ut som Kristoffer Ajers naturlige arvtager. Espen Børufsen og Henrik Robstad dominerte langs hele venstresiden og Mathias Rasmussen vartet opp med tekniske finesser og tuneller på løpende bånd.

Selv når gjestene fra nord yppet seg virket hjemmelaget til å ha full kontroll. IK Start vinner de fleste duellene, men evner ikke å være dyktige nok til å utnytte bruddmulighetene.

- Annonse -

Like før halvtimen var spilt derimot kunne det se ut som hjemmelaget mistet litt troen på egne ferdigheter og Bodø Glimt er for første gang i kampen en reell trussel mot Håkon Opdal.

Fitim Azemi skyter nesten hull i egen lagkamerat i forsøk på å sprekke nullen, før kun en flyvende Opdal, bare minuttet senere, må varte opp med en strålende enhånds-redning for å forhindre nevnte Azemi i å omsette et innlegg på bakre.

Em helten.

Lengst bak har Bodø Glimt den islandske sisteskansen Hannes Thor Halldorsson, som etter et fantastisk EM, var tilbake i Tippeligaen og Sparebanken Sør Arena. Med kampen en drøy halvtime gammel smeller islendingen til og utsparket spretter mellom to passive midtstoppere før hurtigtoget Trond Olsen, som har skjært inn fra sin venstrekant, plukker med seg ballen og setter den enkelt bak hjemmelagets keeper. Haldorsson jubler for assisten, Tapio Heikkila og Alex De John ser ut til å gremmes etter manglende fokus og kommunikasjon her.

Bodø Glimt fortsetter å styre frem til pausen, men resultatet holder seg. Ik Start har lite å fare med de siste minuttene før hvilen med unntaket av angrepet hvor en gul klarering møtes av Daniel Aase på egen banehalvdel. Teknikeren danser rundt med 3 Bodø-spillere før han spiller Børufsen fri på kant. Børufsen kombinerer fint med Mathias Rasmussen men skuddet stryker tverrliggeren.

Start girer opp.

På fotballnerd.no sitt spørsmål om hva som var fokus i pausen kan en skuffet Daniel Aase fortelle at planen for de siste 45 var nettopp det som ble veldig synlig i det lagene kom ut fra garderoben.

– Planen var veldig klar. Vi skulle ut å stå høyt hele omgangen. Presse over hele linjen, til og med keeper. Dette følte jeg fungerte bra.

Og de følte nok de fleste med gult hjerte denne kvelden.

Start viste en determinasjon og en offensiv-holdning som tidligere har vært tilnærmet ikke-eksisterende hos Sørlandets stolthet tidligere i sesongen.

Bare minutter inn i omgangen får innbytter Lars Jørgen Salvesen det som ser ut til å være alle sjansers mor. Et legg fra Nwakali klareres rett opp i luften av en ellers god Mathias Normann. Nedfallsfrukten lander på pannebrasken til Salvesen som ser ut til å ha all tid og rom han måtte trenge, men headingen fra unggutten går svakt over tverrliggeren.

12 minutter ut i omgangen evner ikke bortelaget å klarere et innlegg fra Espen Børufsen. Ballen lander hos Chidiebere Nwakali som smeller til på volley. 1-1.

Som så mange ganger før, når det ser ut til at IK Start skal få som fortjent, så snur det. Og denne kvelden snudde til gangs.

10 minutter senere tar et ufarlig skudd fra innbytter Henrik Furebotn  veien innom benet til Lars Jørgen Salvesen. En utspilt Håkon Opdal kan lite gjøre. 1-2.

Slitt garn rakner mest.

Start forsøker i det lengste å holde presset oppe, men når det først rakner for et lag i motgang har det en tendens til å virkelig rakne. Nwakali har i ene øyeblikket muligheten til å spille gjennom Robert Sandnes på blank, men lysten på å bli tomålsscorer er for fristende. Skuddet sitter i nettveggen.

I neste øyeblikk er Fitim Azemi alene på bakre stolpe etter en chip fra Trond Olsen, og den tidligere Follo-spilleren har en enkel jobb med å sette inn 1-3. Til hjemmelagets store frustrasjon.

– De siste 12-15 minuttene jager vi utligning, og er veldig nære et par ganger, før Glimt setter 3-1. Dette er helt fryktelig vondt og surt. Vi fortjente bedre – slår Aase fast.

På overtid får Glimt straffespark og når 16 år gamle Jens Petter Hauge nonchalant triller inn 1-4 så er fadesen komplett. En spennende spiller Hauge, som for øvrig var involvert i 3-1 også.

På spørsmålet om hvordan Aase opplevde å få tillit fra start igjen oppsummerer den populære lysluggen det fint.

– Det var veldig gøy å spille igjen, og jeg synes vi er gode i store deler av kampen. Personlig kommer jeg greit fra det. Treffer på pasningene og relasjonene sitter greit, men får ikke nok ut av situasjonene. Burde være tøffere til å utfordre 1 mot 1. Til slutt er det bare helt utrolig frustrerende å sitte igjen med 1-4 etter denne kampen. Uforståelig rett og slett.

Klubben står nå med 6 poeng på 15 kamper. Om de sedvanlige 30 poengene er det som kreves for å beholde plassen også i år, vil det si 24 poeng under det som vil være tidenes poeng-jakt på Sørlandet.

Jakten starter allerede neste runde borte mot Molde.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -