Eintracht Braunschweig rykker ned til 3. Liga – Aue spiller kvalik

229
Torsten Lieberknecht er ferdig i Braunschweig, etter over ti år som hovedtrener. Bilde: Steven Schaap, Wikimedia.

Eintracht Braunschweig, som vant seriegullet i 1967, rykker ned til 3. Liga, etter et 2-6-tap mot Holstein Kiel. Erzgebirge Aue må spille kvaliken mot Karlsruher SC. SV Darmstadt 98, SpVgg Greuther Fürth, 1. FC Heidenheim og Dynamo Dresden har derimot sikret plassen i 2. Bundesliga.

Etter seks år i 2. Bundesliga, og ett år i Bundesliga (2013/14) rykker Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig ned til 3. Liga. Mot Holstein Kiel ledet Braunschweig etter Hochscheidts og Reichels scoringer, samt Seydels utligning, foreløpig 2-1, men kollapset etter det. Czichos og fire scoringer til Lewerenz sikret Kiel 6-2-seieren. Det er nevneverdig at Kiel, som møter VfL Wolfsburg i kvaliken på torsdag, hvilte mange spillere fra førsteelleveren.

Ettersom Heidenheim og Fürth begge berget plassen ved å spille 1-1 mot hverandre, trengte Braunschweig minst ett poeng for å nå kvalikplassen. Tapet betyr dermed nedrykk for laget som i fjor tapte kvaliken til Bundesliga mot Wolfsburg. Særlig bittert er nedrykket for trener Torsten Lieberknecht. Han hadde tatt over Braunschweig den 12. mai 2008, akkurat ti år og én dag tidligere. Hans framtid i klubben er meget uviss.

På kvalikplassen ligger Erzgebirge Aue etter 1-0-tapet mot Darmstadt, som dermed beholder plassen i 2. Bundesliga. Aue scoret i første omgang, men selv om ballen var bak linjen, klarte hverken dommeren eller linjedommeren å se det. I tillegg burde Aue også ha fått straffe for hands, men fikk ikke det heller. Fem minutter før slutten avgjorde derimot Kempe kampen.

På grunn av resultatene har også Dynamo Dresden berget plassen. 0-1-tapet mot Union Berlin kunne ikke endre på det.