Eintracht Frankfurt berget plassen i Bundesliga

196

1. FC Nürnberg og Eintracht Frankfurt møttes til returoppgjør i playoffen om opprykk/nedrykk mandag kveld i Nürnberg. Det stod 1-1 etter torsdagens oppgjør i Frankfurt, og premissene for kampen var dermed klare: Eintracht måtte ha mål for å holde seg i Bundesliga også neste sesong. Førsteomgangen åpnet dårlig for Eintracht Frankfurt, ettersom Marc Stendera måtte ut med skade etter drøye 10 minutter. Ikke lenge etter fikk Nürnberg en god mulighet ved Sebastian Kerk, men avslutning satte han langt over. Nürnberg så noe friskere ut i starten av kampen enn de gjorde i Frankfurt, men de falt forholdsvis raskt dypt inn på egen banehalvdel og overlot initiativet til Eintracht. Første omgang var preget av få sjanser og tøffe dueller. Frankfurts Szabolcs Huszti testet Nürnberg-keeper Raphael Schäfer like før pause med et knallhardt langskudd, men veteranen fikk avverget. Haris Seferovic og Änis Ben-Hatira var begge nære ved å sende bortelaget i føringen like før pause, men lagene gikk i garderoben med 0-0 på resultattavla.

Eintracht Frankfurt kom best i gang i andre omgang, men klarte ikke å skape de store sjansene mot et Nürnberg-lag som forsvarte seg meget godt. Spissen Alexander Meier ble byttet inn etter 58 minutter, men Frankfurt klarte ikke å utnytte luftstyrken hans. I stedet var det langs bakken det avgjørende målet skulle komme. Frankfurts målscorer fra forrige kamp, Mijat Gacinovic, satte i gang med et fantastisk soloraid fra venstekanten og sendte ballen inn foran mål. Der klarte Haris Seferovic såvidt å komme seg foran Nürnberg-stopper Dave Bulthuis, og han tuppet inn 0-1 for gjestene. Plutselig måtte Nürnberg begynne å angripe etter å ha forsvarte seg i over 1,5 kamp. Resten av kampen var preget av mye tull fra begge lag. Haris Seferovic fikk det gule etter å ha dyttet en Nürnberg-spiller, som la seg meget lett på bakken. Frankfurts Marco Fabian la seg på sin side ned etter en duell med Nürnberg-keeper Schäfer. Vertenes trener René Weiler kastet inn Danny Blum og Rurik Gislason i jakten på utligningen, mens Even Hovland kom inn som spiss(!). Omstillingen til mer offensiv fotball kom likevel for sent fra 2. Bundesliga-laget, og da det kom klarte de heller aldri å skape de helt store sjansene. Det endte 0-1 på Grundig-Stadion i Nürnberg, og Eintracht Frankfurt får dermed spille i Bundesliga også neste sesong, mens Nürnberg må forberede seg på nok en sesong på Tysklands nest øverste nivå. Alt i alt var det fortjent nok for Frankfurt, som over de to kampene var det mest angrepsvillige laget, men det var likevel ikke særlig god angrepsfotball. Nürnberg forsvarte seg på sin side godt over de to kampene, men offensivt var det alt for svakt. De to playoff-kampene var tette, jevnspilte, spenningsfylte og preget av tøffe dueller, men underholdningsmessig var det ikke all verden.

1. FC Nürnberg – Eintracht Frankfurt (Grundig-Stadion) 0-1:

Mål: Haris Seferovic 66′.

Gule kort: Kerk, Brecko, Burgstaller (Nürnberg), Oczipka, Fabian, Seferovic, Hradecky, Abraham (Eintracht Frankfurt).

1. FC Nürnberg: Schäfer – Brecko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi (Hovland 84′) – Kerk (Blum 74′), Petrak (Gislason 74′), Behrens, Leibold – Füllkrug, Burgstaller.

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler (Ignjovski 69′), Abraham, Zambrano, Oczipka – Hasebe, Huszti – Ben-Hatira (Meier 58′), Stendera (Fabian 11′), Gacinovic – Seferovic.

Banens Beste: Carlos Zambrano. Dagens kaptein gikk foran i krigen og vant flere dueller og taklinger for bortelaget.

Tilskuertall: 50000.