Eintracht Frankfurt tok viktig poeng mot Schalke

145

Det endte 0-0 i en lite innholdsrik kamp på Commerzbank-Arena i Frankfurt søndag kveld. Schalke 04 kom fra et skuffende 0-3-tap mot Shakhtar Donetsk i Europa League torsdag kveld, og resultatet må ha hatt en innvirkning på André Breitenreiters taktikk til denne kampen. Bortelaget startet uten skadde Leon Goretzka, mens de offensive spillerne Leroy Sané og Max Meyer startet på benken. Begge lag hadde en forsiktig tilnærming til kampen, og spillet ble deretter. Kampen var preget av få sjanser, og man måtte vente helt til det 24. minutt før man fikk se en ordentlig målsjanse. Den fikk Eintracht Frankfurts stopper David Abraham etter et frispark, men han klarte ikke å overliste Schalke-keeper Ralf Fährmann. 2. omgang ble også en sjansefattig affære i Frankfurt. Hjemmelagets spiss Alexander Meier klarte å teste Fährmann etter en times spill, men keeperen sørget for at det forble 0-0. Størst applaus ble det da Eintracht Frankfurts Sonny Kittel ble byttet inn få minutter før slutt. Forøvrig måtte hjemmelagets stopper Carlos Zambrano ut med en skade midtveis i andre omgang, men det så ikke ut til å være veldig alvorlig. Det var hans første opptreden for Frankfurt siden han ble skadet i mai i fjor. Kampen var preget av feil fra begge lag, og 0-0 er et rettferdig resultat som reflekterer kampen godt.

Dette var Eintracht Frankfurts 5. kamp på rad uten seier, men de vil nok likevel være tilfredse med ett poeng mot Schalke. Frankfurt ligger på en 15. plass på tabellen, to poeng foran Werder Bremen på playoff-plassen. Kampen avslutter en skuffende uke for Schalke, som nå er ute av Europa League, i tillegg til at de her rotet bort muligheten til viktige poeng i kampen om en Champions League-plass. Die Königsblauen ligger nå på 7. plass, men avstanden opp til Borussia Mönchengladbach på 4. plass er kun ett poeng. Denne uken er det midtukerunde i Bundesliga, og både Eintracht Frankfurt  og Schalke spiller onsdag. Frankfurt har en meget vanskelig bortekamp mot Hertha Berlin, mens Schalke tar imot Hamburg i Gelsenkirchen.

Eintracht Frankfurt – Schalke 04 (Commerzbank-Arena): 0-0.

Gule kort: Hasebe (Frankfurt), Aogo, Meyer (Schalke).

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano (Regäsel, 71), Abraham, Oczipka – Russ – Stendera (Medejovic, 88), Huszti (Kittel, 87) – Fabian – Meier – Seferovic.

Schalke 04: Fährmann – Riether, Matip, Neustädter, Aogo – Höjbjerg, Geis – Caicara (Meyer, 62), Belhanda (Sané, 67), Kolasinac – Huntelaar (Di Santo, 75).

Banens Beste: Ralf Fährmann.

Tilskuertall: 43500.

Kilde: kicker.de