El Clasico i cupens semifinale!

168

Copa del Rey, kongepokalen, den spanske cupen har kommet til semifinalene. I den spanske cupen spilles alle rundene både borte og hjemme. Siste kvartfinale runde ble spilt denne uken og det var ikke uten drama og spenning.

Valencia – Getafe 3-2 sammenlagt. Getafe vant hjemme 1-0. Helt til to minutter på overtid var Getafe i semifinalen. Det stod 1-1 etter 90 minutter. Det ble 2-1 til Valencia 2 minutter på overtid, men Getafe var likevel videre på bortemål. 4 minutter på overtid blir det 3-1 og Valencia er videre til semifinalen. Rodrigo Moreno scoret alle tre målene for Valencia.

Real Betis møtte Espanyol i kavrtfinalen. 1-1 i begge oppgjørene og kampen måtte avgjøres med ekstraomganger. Der ble Betis for sterke og scoret to raske mål. 4-2 sammenlagt.

Barcelona lå under 2-0 etter første oppgjøret mot Sevilla. Barcelona hvilte da en rekke spillere. I returoppgjøret på Camp Nou var alle på plass og Sevilla ble slått hele 6-1. Barcelona vartet opp med tidvis glitrende angrepsspill. Men Sevilla hadde også sine muligheter og Cillesen hadde et par praktredninger og holdt Barcelona inne i kampen.

Real Madrid fikk en noe enklere reise mot Girona. Ledelse 4-2 etter kampen på Bernabeu og 2-0 etter første omgang i Girona. Da var spenningen over for lengst. Kampen endte 3-1 og Real Madrid lett videre med 7-3 sammenlagt.

Fredag 1. februar ble semifinalene trukket, og det store spørsmålet i forkant;  får vi el clasico i semifinalen eller i finalen? Det ble i semifinalen:
Barcelona – Real Madrid
Real  Betis – Valencia

Første kamp spilles allerede 6. februar. Returoppgjøret 27.02. OG for ordensskyld så har vi ligakamp mellom Real Madrid og Barcelona 3. mars. Tre El Clasico på under en måned!!!

Finalen (25/5) spilles på Estadio Benito Villamarín i Sevilla som er Real Betis sin hjemmebane. Om Betis kommer seg til en finale, har de muligheten til å løfte kongepokalen på hjermmebane.