En legende legger støvlene på hylla

641

Xavi Hernandez, en av tidenes beste fotballspillere legger støvlene på hylla i en alder av 39 år. Servitør, gentleman, tilrettelegger. Mannen med flest kamper for Barcelona, hele 767 offisielle kamper. En legende i spansk fotball – en av de aller største!

Xavi (og Iniesta) har på en måte vært de spillerne som har vært selve signaturen for Barcelonafotballen – hjerte i den såkalte tiki-taka fotballen. Små, tekniske og ekstremt ballsikre, med en evne til å nesten alltid finne åpningene og legge de geniale pasningene.

Xavi er født i Terrassa, Catalunia, rett utenfor Barcelona. Han ble hentet til La Masia allerede som 11-åring. Han fikk sin debut på A-laget i 1998 mot Mallorca da Luis van Gaal var trener. Hans mentor på banen som ung gutt var Pep Guardiola.

Xavi er en av de mestvinnende spanske fotballspilllere gjennom tidene. Han fikk 133 landskamper for Spania og fikk med seg en vm-tittlel(2010) og to em-titler(2008 og 2012).

Xavi spilte hele 17 sesonger for Barcelona og fikk med seg 8 ligatitler, 3 cuptitler, 4 CL-trofeer, 2 FIFA klubbvm, 6 spanske supercuper og 2 europeiske supercuper. En strålende karriere, men også et fantastisk forbilde for yngre spillere. Xavi har aldri vært i media for noen negative utenomsportslige saker. Når karrieren hans gikk mot slutten, fikk han lov til å bestemme selv når han ville avslutte. Hans siste kamp på Camp Nou ble en svært følelsesladet opplevelse. Han fikk en enorm avskjed. Man fikk virkelig se hva denne lille mannen har betydd for klubben og fansen. En legende verdig!

De siste 4 sesongene har han spilt i Quatar, i Al Sadd. Der har han jobbet med å ta trenerutdannelse og har ihht rykter oppnådd nok lisenser til at han fra neste sesong kan trene toppklubber. Mange forventer nok at han vil komme tilbake som trener for Barcelona. Tiden vil jo vise om han har de samme egenskapene som trener som han hadde som spiller.

Xavi Hernandez Creus fortjener all mulig takk for alt det positive han har bidratt med på banen. En av verdens beste midtbanespillere gjennom tidene.

Kommentarer

kommentarer