En legende takker for seg!

145

Andres Iniesta offentliggjorde i dag på en pressekonferanse at dette er hans siste sesong i Barcelona. Han kommer til å fortsette karrieren i kinesiske Chongqing Dangdai. En av de aller beste midtbanespillerne i verden. En legende og selve definisjonen og symbolet på den fotballen som har gjort at Barcelona har vært det beste laget i verden de siste 12-13 sesongene.

Iniesta ble oppdaget da han som 12-åring spilte på Albacete. Da ble han hentet til La Masia, Barcelonas velkjente akademi. Det er skole og fotball og barna bor på skolen. Lille Andres var absolutt ikke lysten på å være borte fra familien og ville helst hjem den først tiden. Foreldrene overtalte han til å fortsette, for han ville jo bli fotballspiller og spille på Camp Nou. Hans største idol under tiden på La Masia var Pep Guardiola.

Det var Barcelona-manager i 2001-sesongen, Lorenzo Serra Ferrer som ga beskjed til juniorlaget at han ville ha Andres på trening med de store gutta. Det var etter at han hadde blitt tipset om helt spesielle ferdigheter. Han reiste for å se på Iniesta spille og sa at han så ting som var helt spesielle og at han fortjente en sjanse. Pep Guardiola uttalte noen år senere i en samtale med Xavi; «du skal overta etter meg, men han der (pekte på Iniesta) skal overta for alle de andre».

Iniesta er kjent for mye positivt. Vi vil huske hans finter og dragninger, og ikke minst den fantastiske fotballforståelsen. Pasningene der han trer igjennom spissene på blank goal. Det er pasninger som ikke alle ser er mulig. En spiller som sjelden mister ballen, hans evner til å orientere seg på forhånd.

- Annonse -

Mange fotballstjerner er også blitt kjent for en del litt negative utenomsportslige forhold. Det har aldri skjedd med Iniesta. Ingen skandaler. Han er kjent som en svært snill og omtenksom person. Han har også oppnådd en status blant spanske fotballsupportere som er helt unik. Det er så klart hans scoring i VM-finalen i 2010 da Spania ble verdensmestere som har gjort han til helt i hele Spania. Det er ikke så mange Barcelona-spillere som blir applaudert av banen på Santiago Bernabeu. Det skjedde en gang med Ronaldinho etter en spektakulær kamp og flotte scoringer.

Desverre fikk ikke Iniesta noen gang gullballen. Han hadde på en måte fortjent det, men uheldigvis så spilte han på samme tid som Messi og Ronaldo. Det franske fotballmagasinet som deler ut gullballen uttrykte for litt siden det samme. (se link)

https://www.independent.co.uk/sport/football/european/andres-iniesta-ballon-dor-france-football-a8320451.html

Iniesta har vært med på det meste på fotballbanen. Han har vunnet alt som kan vinnes av  store titler:
– La Liga: 8 (9 om de vinner denne sesongen)
– Champions League 4
– Copa del Rey 6
– Europeisk supercup: 3
– Spansk supercup: 7
– FIFA world cup (club):3
Tilsammen 31 (blir trolig 32) titler for Barcelona.

For Spania er han verdensmester (2010) og to ganger europamester (2008 og 2012).

Don Andres gir seg på topp. Han har hatt en flott sesong og brilierte i sin siste finale for Barcelona da de slo Sevilla hele 5-0 i den spanske cup-finalen. Det blir ikke lett å erstatte en slik spiller. Xavi og Iniesta sammen på midtbanen til Barcelona er kanskje noe av det beste vi har sett. To legender, to gentlemen som er de fremste symbolene på Barcelonas fantastiske periode og glitrende spill. Vi takker for mange fantastiske prestasjoner og 16 sesonger og mest sannsynlig 32 trofeer. Et snitt på 2 pr. sesong. Ikke mange kan vise til det.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -