Endelig løsnet det for Fredrikstad

203

Endelig fikk Fredrikstad med seg tre velfortjente poeng, borte mot Ullensaker/Kisa fikk Fredrikstad endelig tatt med seg tre poeng tilbake til Plankebyen.

Det var FFK som starta kampen best, og det skulle ikke gå mer enn 6 minutter så skulle FFK få gå i ledelsen på Jessheim. Ludvig Begby kommer fossende nedover på venstrekanten og legger inn, der står Sanel Kapidzic og venter på ballen som han får og klistrer inn i høyre hjørnet. Fredrikstad går opp i ledelsen og har litt av en start på kampen.

Fredrikstad fortsetter å styre kampen og er ganske aktive, mens Ullensaker/Kisa virker ikke i slaget om dagen og sliter med å finne rommet de trenger for å få scoringen. Etter 22 minutter får Kisa en kjempesjanse, Ødemarksbakken legger inn til Langås som  står på bakerste stolpe, han kan enkelt sette ballen i mål men skyter istedenfor laaangt over Fredrikstads mål. Etter 29 minutter er Ullensaker/Kisa farlig frempå igjen, nå har de tatt over kampen litt. Nicolay Solberg kommer på et godt løp i bakrommet, men Jørstad er altfor treg og Solberg får ballen  i det han går i offside. Etter 36 minutter får FFK nok en mulighet til å avgjøre kampen. Begby er igjen farlig frempå på venstresiden, han får lagt inn til Kapidzic som legger igjen til Åsheim som fyrer langt over målet og dermed står det fortsatt 1 – 0 som også blir pauseresultatet.

Ullensaker/Kisa maler på

Andre omgang starter roligere enn hva første omgang gjorde, og begge lagene kommer ut i et roligere tempo.  Men det er FFK som starter best også her, etter 49 minutter får Patrik Karoliussen ballen og fyrer løs, men Ullensakers keeper er med på notene og redder til corner. Etter 56 minutter er FFK igjen frempå med Begyb, men også denne gangen redder Alexander Vangen skuddforsøket.

Det skal gå 65 minutter, så får Ullensaker/Kisa sin største sjanse i kampen. Dragenes kommer fossende nedover venstrekanten og legger inn, der står Solberg inne på 5 meter og mottar ballen, og fyrer løs, men Per Morten Kristiansen er med og får reddet ballen mesterlig. Superredning av Kristiansen der.

Etter sjansen tar Ullensaker/Kisa over kampen igjen og fortsetter å male på. Etter 76 minutter er Thømt Jensen upressa og i stedet for å få ballen fremover så slå han ballen til innkast for Ullensaker/Kisa, ikke noe godt sjakktrekk av FFKspilleren der. Så etter 83 minutter smeller det bak Per Morten Kristiansen, og igjen er det Nicolay Solberg som er frempå. Ull/kisa spiller seg fremover og kommer inn i FFKs 16 meter, ballen blir fyrt løs men Kristiansen er på ballen, på returen derimot er han ikke med og Solberg kan sikkert banke inn 1 – 1 på Jessheim stadion og dermed er vi likt igjen.

Så 4 minutter senere er det Fredrikstad som er frempå, helt ut av ingenting dukker Sanel Kapidzic opp igjen, Alexander Vangen er på bærtur i feltet og Kapidzic stjeler ballen foran keeperen, han får ballen og fyrer løs og ballen går i mål bak en utspilt Ullensaker/Kisa keeper, og dermed er Fredrikstad igjen i føringen! Kampen ebber ut i 2 -1 til Fredrikstad, og de rød hvite tar med seg tre vellfortjenten og etterlengtede tre poeng tilbake til Plankebyen!

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: