Men Stabæk holdt Sarpsborg til 1-1 i Østfold.

Sarpsborg 08 – Stabæk
Sted: Sarpsborg Stadion
Tilskuere:
Resultat: 1-1

I forkant var det to lag som har slitt innledningsvis i årets Tippeliga. Verst var det for de blåkledde som ikke hadde skåret før møte med Stabæk.

FULL FRES I BEGGE RETNINGER FRA START

Det var to angrepsvillige lag som entret matten. Begge lag hadde hensikter om å ta ledelsen tidlig og det var Stabæk som var nærmest i starten.

Birger Meling slår inn et hjørnespark som havner hos Luc Kassi. Ivorianeren rager høyest og får hode på ballen og retning mot hjørnet, men en våken Anders Kristiansen gjør en god redning og av berger en tidlig Stabæk ledelse.

Stabæk best de første seks-sju av kampen men etter det skulle pulsen gå opp hos vertene. 12 minutter er spilt når vertene spiller seg fri på høyresiden. Tokstad får ballen inne i 16-meteren, men skuddet ble blokkert.

Patrick Mortensen, som har til gode å skåre i årets tippeliga var veldig nære etter kvarteret spilt. Stiger til værs i feltet og knuser Stabæk-stopperne i en duell, men headingen gikk like til side for mål.

Få minutter senere så var det gjestenes tur til å få en overgangsmulighet. Agon Mehmeti får ballen alene med Kristiansen, men setter den rett på keeper som redder. Kunne gjort det bedre, da han hadde bedre tid.

HULL PÅ BYLLEN FOR SARPINGENE

Så kunne endelig Sarpsborg slippe jubelen løs. Forbannelsen er brutt og Alexander Groven satt inn 1-0 for vertene. Det er hjørnespark som slås inn. Ballen havner hos Groven som banker den inn og slipper jubelen løs. Sarpsborg gikk til pause med 1-0 ledelse.

Etter hvilen så var det et meget terpet Stabæk mannskap som entret matta. Og det skulle de få premie for. Unggutten Race finner Asante som lekkert tar seg forbi Groven og Thomassen. Asante legger inn og innlegget er godt slått og der står Mehmeti og setter inn utligningen. Lagene var like langt.

HUMMER OG KANARI UTOVER I KAMPEN

Etter utligning så hadde begge lag sjanser til å ta ledelsen igjen. Nærmest var Stabæk, hvor Meling slår inn i boksen, men Kassi banker ballen over mål på volley.

Like etter så var det nesten en stor tabbe for Mande Sayouba i Stabæk-buret. Mister ballen i duell med en Sarpsborg-spiller, men flaks for Sayouba som kan puste lettet ut. Ballen trillet rolig ut til side.

Etter det var det mye halvsjanser, men etter 73 minutter ble det liv laga på Sarpsborg Stadion igjen. En herlig overgang fra vertene hvor Thomassen server en ball som ligger vannrett langs bakken, Skjønsberg sklir nesten ballen inn i eget nett, men blir reddet av stopperkollega Nicolai Næss.

Ellers var det tamt de siste 15 minuttene. Vært av lagene gjorde noen bytter, uten hell. Kampen endte til slutt 1-1.

Sarpsborg XI: Kristiansen, Toivomaki, Berge, Glesnes, Thomassen, Tokstad, Nielsen, Ernemann, Groven, Kirkevold, Mortensen. Fra benken: Trondsen, Tveita og Bosetti.

Stabæk XI: Sayouba, Race, Skjønsberg, Næss, Meling, Davey, Issah, Asante, Kassi, Omoijuanfo, Mehmeti. Fra benken: Njie, Gorozia og Haugstad.