Endelig var opprykket sikret!

151

Råde, som har ligget på toppen av tabellen siden runde 1, og frem til runde 20 er nå klare for opprykk til 4. divisjon. Etter en trøblete opptreden i forrige bortekamp, måtte Råde avgjøre opprykket hjemme mot Lervik.

Kampen startet rolig, og det svinget litt frem og tilbake. Utover i omgangen la Lervik seg lavt, og forsvarte seg med 10 mann. Det var vanskelig for Råde å bryte i gjennom muren av hvitkledde spillere. Så dukket Julian Schistad opp. Han mottar ballen inne i feltet og kjører en fin vending. Han får avsluttet med venstrebeinet fra skrått hold, og dermed sendte han hele Idrettsparken til himmels. Omgangen ebbet ut i 1-0 uten de helt store sjansene.

I andre omgang startet det litt som i den første, men Lervik sto litt høyere nå. Tidlig i 2. omgang rotet Lerviks keeper med et tilbakespill, og Henning Fredriksen snappet ballen. Han satt ballen enkelt i åpent mål. Råde ledet 2-0, og det holdt seg til det 92. minutt. Lervik kom på en overgang, og et innlegg ble slått inn. Der ventet Tveter-Berge og headet ballen forbi Rådes keeper. Dette var imidlertidig det siste som skjedde, og Råde kunne feire opprykket foran sine egne supportere.

Råde – Lervik 2-1