Engelsk stortalent velger å spille for Tyskland

329

Bilde: Steindy, Wikimedia.

På tirsdag ble tysk-engelske Jamal Musiala tidenes nest yngste målscorer i utslagsrunden i Champions League. På onsdag ble det kjent at 17-åringen velger å spille for det tyske landslaget.

Jamal Musiala ble født i Stuttgart, men da han var sju år gammel flyttet familien til Southampton. Den unge offensive midtbanespilleren var innom akademiet til både Southampton og Chelsea før han i 2019 ble klar for Bayern München.

I Bayern Münchens stjernegalleri har Jamal Musiala fått en del spilletid denne sesongen. Han har vært på banen i 27 offisielle kamper og scoret fire mål for de regjerende Champions League-mesterne.

- Annonse -

Les også: Ny trener for Arna-Bjørnar

Etter å ha fått sitt gjennombrudd på øverste nivå, har det vært spenning knyttet til Musialas landslagskarriere. Tenåringen kan spille for både det engelske og det tyske landslag. Han har spilt U-landskamper for begge land, og har sist spilt for Englands U21-landslag.

Likevel har Musiala, som fyller 18 år på fredag, nå bestemt seg for å spille for det tyske landslaget.

– Til slutt har jeg fulgt magefølelsen. Avgjørelsen føles hundre prosent riktig nå. Mitt hjerte slår for både Tyskland og England, og kommer også til å gjøre det i framtida. Jeg har tenkt veldig mye på det, sier Musiala til Sportschau.

Les også: Gjør comeback i 3. divisjon

Musiala forteller om en god dialog med Tysklands landslagstrener Joachim Löw og landslagsdirektøren Oliver Bierhoff.

– Jeg hadde en god og ærlig samtale med Joachim Löw. Vi møttes personlig i München. Da vi møttes har herr Löw vist en klar vei for meg i landslaget. Herr Löw og herr Bierhoff har vært veldig interesserte i meg som person. De ville forstå mine motiver og min motivasjon, og bli kjent med meg som menneske. Jeg var imponert over hvor informerte de var. Herr Löw har nøyaktig analysert min spillestil og mine styrker og svakheter, sier Musiala, som også er tydelig på at Bayerns trener Hansi Flick og flere lagkamerater har spilt en rolle i avgjørelsesprosessen.

Les også: Flo åpner for Brann-jobben

Etter å ha valgt å spille for Tyskland, har Musiala satt seg et stort mål: 17-åringen vil være med i Tysklands EM-tropp denne sommeren.

– Å spille et EM i München hadde vært en drøm. I tillegg er VM 2022 og EM 2024 i Tyskland klare mål jeg har og som jeg vil være med på. Allerede som barn har jeg drømt om å spille i EM og VM, sier Musiala.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -