England med nedbemanning og uavgjort.

148

England kunne med seier sikre seieren i gruppe B, men Slovakia ville det annerledes og kjempet hardt i Saint Etienne. Roy Hodgson byttet på laget som vant mot Wales i sluttminuttene, og blant annet Rooney, Alli og Sterling var å finne på benken. Det skulle vise seg å ikke bli 100 % suksess.

Aktivt engelsk lag i starten. 

Til tross for den massive endringen på laget, så gikk engelskmennene ut i høyt tempo, og allerede fra første spark på ballen tok Premier League stjernene (?) kontroll på kampen, men den største sjansen kommer først etter 20 minutter. Sensasjonen Jamie Vardy har gjort seg bemerket i England, og etter kampen mot Wales, er han godt på vei til å gjøre seg bemerket i Frankrike også. En lang pasning i bakrom viser fartsforskjellen på han og Martin Skrtl, men når keeper kommer ut, finner ikke Vardy noen åpninger, og ballen havner rett på den utrustende keeperen.

Foruten sjansen til Vardy, så er vel en blodig Pekarik som får en skikkelig albue av Bertrand,  det eneste som er verdt å nevne.

- Annonse -

Wales foran med to, England må vinne. 

Når Klokken runder 20 minutter i Toulouse, så har Wales opparbeidet seg en trygg og god 2-0 ledelse, og England er nå på en ikke spesiell attraktiv andreplass. Om de skulle havne på denne andreplassen, så risikerer de å møte Portugal til en meget tøff kamp i sluttspillet, og samtidig en tøffere vei fra her. Derfor bør det være i Englands beste interesse å gi full guffe, og Lallana kommer nære.

Clyne spilles fri på kanten, og finner nevnte Lallana 45 grader ut, han smeller til mot krysset, men Kozacik varter opp med en superb redning.

England presser på mot pause, men finner ikke frem til de skikkelige gode mulighetene, og lagene går i garderoben med 0-0

Slovakia tetter igjen, England viser svakheten? 

I andreomgang er det faktisk Slovakia som kommer nærmest en avgjørende scoring. Smalling skal rolig kontrollere et innlegg med brytkassen inn til Hart. Tilbakespillet blir for svakt, og Mak får en fot på ballen. Heldigvis for England blir det med skrekken, og slovakiske fans må bite i seg skuffelsen.

Hele andreomgang preges av at Slovakia legger seg veldig dypt, og lar England knapt komme inn i 16-meteren. England mangler fart og kreativitet, og kun spinkle forsøk på å bryte gjennom muren lyktes med corner eller håpløse avslutninger.

Til tross for at Rooney, Alli og Kane kommer inn for England, så blir det for en nøytral fotballfan, en forferdelig kjedelig omgang, og 0-0 er uunngåelig.

Etter 5 minutter overtid blir 0-0 også resultatet, og til litt dyster buing fra enkelte engelske fans, så må England avslutte gruppespillet som nummer to bak lillebror Wales. Slovakia tar seg videre som beste treer.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -