Englands neste landslagshelter.

353

Englands neste landslagshelter.

Det er godt mulig verdens beste liga, men det samme kan ikke sies om landslaget. Ikke siden den fantastiske triumfen i VM på hjemmebane i 1966 har ikke det Engelske landslaget kommet seirende ut av et mesterskap. Tredjeplass i EM i 1968 og i 1996 er det nærmeste «Three lions» har vært i nærheten av suksess. 

Siden tredjeplassen i EM på hjemmebane i 1996 har det engelske landslaget vært preget av mye uro. David Beckham ble utvist etter hans episode med Diego Simeone i VM 1998 og fikk mye av skylden for at engelskmennene røk ut. Da «den gyldne generasjonen» trådde fram på landslaget ledet av svenske Sven-Gøran Eriksson var det mange som fikk opp håpet og var klare for ny suksess for «three lions», men røk så ut i sin første kvartfinale siden 1990 da de tapte 1-2 mot Brasil i 2002. Så kom 2004 og EM i Portugal etter at England kvalifiserte seg som gruppevinner, men tradisjon tro sa det stopp i kvartfinalen da de på ekte engelsk vis røk ut på straffer for vertsnasjonen. VM i Tyskland i 2006 skulle bli starten på et managersikrus. Etter å ha havnet i  noe man kalle en «enkel» gruppe med henholdsvis Sverige, Paraguay og Trinidad og Tobago, 1-0 seier mot Ecuador i åttendedelsfinale ble det nok en gang stopp i kvartfinalen, da de nok en gang røk ut mot Portugal etter straffesparkkonurranse. Dette ble den siste kampen til Sven-Gøran Eriksson. Svensken ble erstattet av engelske Steve McClaren som også fikk sparken kort tid etter da de mislykkes i å kvalifisere seg til EM i 2008. Neste manager i stolen ble så Italienske Fabio Capello, noe de fleste hadde stor tro på. Capello ledet England til VM i Sør-Afrika i 2010, men der ble det ingen suksess og på ekte engelsk vis røk de ut mot Tyskland etter å ha blitt ydmyket med 4-1. Italieneren trakk seg kun kort tid før EM i 2012 skulle sparkes i gang etter at John Terry havnet i utenomsportslig bråk. Da var det Roy Hodgson som skulle ledet laget i EM. Etter noen imponerende kamper i gruppespillet ble det så nok en gang straffesparkkonkurranse som ble avgjørende, denne gang mot Italia. Brasil VM i 2014 ble som kjent en aldri så liten katastrofe, nesten også før det startet. England havnet i dødensgruppe. England røk ut allerede etter gruppespillet sammen med Italia da Uruguay tok seg videre.

Nå er England i ferd med å kvalifisere seg til EM i frankrike i 2016. Med unge og lovende spillere som Sterling, Walcott, Welbeck og Henderson i laget er det mange som tror det snart løsner for England. Men   hvem er morgendagens helter på Wembley? Her kommer en liten oversikt over spillere som vi etter alt å dømme en dag vil få se på det Engelske landslaget.

 

- Annonse -

Navn: John Stones
Klubb: Everton
Alder: 21
John Stones er et de største forsvarstalentene England har. Allerede etablert på førstelaget til Everton med sine 44 kamper og har fått 4 kamper for A-landslaget etter debuten i Mai 2014. Midtstopperen er uten tvil en spiller vi kommer til å få se på det engelske landslaget i lang tid fremover.

Navn: John Flanagan.
Klubb: Liverpool.
Alder: 22.
En spiller som virkelig for alvor slo igjennom for Liverpool i 2013/14 sesongen er ventet å få betydelig flere sjanser for det engelske landslaget fremover. Flanagan imponerer mange med sin enorme løpskraft og energi på både høyre og venstreback. 22 åringen har vært ute av spill i lang tid grunnet skade i kneet. Flanagan har fått en kamp for a-landslaget og står med 35 kamper for Liverpool.

Navn: Calum Chambers.
Klubb: Arsenal.
Alder: 20.
Som så veldig mange har Chambers kommet opp gjennom systemet til Southampton. Etter 22 kamper i perioden 2012-2014 på St.Marys meldte Chambers overgang til Arsenal hvor han til nå har fått 20 kamper. Chambers kan bekle både rollen som høyreback og midtstopper. Chambers har fått 3 kamper på det engelske landslaget.

Navn: Ben Gibson.
Klubb: Middlesborough
Alder: 22.
Ben Gibson har enda til gode å debutere på det øverste nivået i England. Middlesborough spilleren har vært innom mange klubber på lån, men har de to siste sesongene figurert på førstelaget på Riverside. 69 kamper på førstelaget siden 2010 er solide tall for en lovende spiller som Gibson, som bekler både rollen som venstreback og midtstopper. Gibson er en del av det Engelske U-21 laget og har til nå spilt 10 kamper.

 

Navn: James Ward-Prowse
Klubb: Southampton
Alder: 20.

Nok et produkt av Southamptons akademi. Ward-Prowse er kjent for sin giftige dødball fot, god teknikk og overblikk. Stortalentet på kun 20 år står allerede med 74 kamper for Southamptons førstelag siden debuten i 2010. Southampton spilleren kan brukes på så og si alle posisjoner rundt om på midtbanen. Ward-Prowse har enda ikke debutert for den engelske a-landslaget, men står oppført med kamper for aldersbestemte landslag.

Navn: Nathaniel Chalobah.
Klub: Chelsea.
Alder: 21.

Nathaniel Chalobah har vært Chelsea spiller siden 2012, men har tilbragt mesteparten av tiden på utlån i flere Championship klubber. Hans mest vellykkede utlån var hos Watford i 2012-2013 sesongen da han ble en meget sentral spiller og spilte 38 kamper og scoret 5 mål. Den Sierra Leaone fødte midtbanespilleren er svært energisk og er en stor bidragsyter både bakover og fremover på banen.

Navn: Will Hughes.
Klubb: Derby.
Alder: 20.

Will Hughes er en spiller de fleste har hørt om siden han først debuterte for Derby i 2011. Mange trodde han fort ville bli solgt fra Pride Park da nesten hele Premier League viste sin interesse etter å ha vist fram både flott teknikk og en solid høyrefot. Men i motsetning til andre spillere har Hughes valgt å bli værende. Dette har ført til at Hughes nå står oppført med 121 kamper for a-laget. Hughes står oppført med 17 kamper for U21-landslaget og venter fortsatt på sin a-lags debut.

Navn: Ruben Loftus-Cheek.
Klubb: Chelsea.
Alder: 19.
Chelsea er kjent for å være svært hyppige på å låne ut spillere, spesielt sine unge talenter. Ruben Loftus-Cheek har enda ikke vært på utlån, men har i motsetning til flere andre har han i en alder av bare 19 år fått 3 kamper for London klubben. Beskrevet som en dyptliggende playmaker med en ruvende personlighet er det svært mange som har høye forventinger til den høyreiste midtbanespilleren som står oppført med 3 kamper for U21 landslaget.

 

Navn: Alex Pritchard
Alder: 
22.
Klubb: Tottenham.
Da Tottenham sendte Alex Pritchard på lån til Bradford i forkant av 2014/15 sesongen var det svært få som hadde hørt om han, til tross fra interesse fra klubber som Wolverhampton og Wigan. Men da han slo ut i full blomst og leverte 12 mål og 7 målgivende på 43 kamper var situasjonen forandret seg totalt. Den fotrappe angriperen har siden han ankom Tottenham i 2011 spilt 1 kamp for klubben og har spilt 9 kamper for det engelske U21 laget.

Navn: Jordon Ibe.
Alder: 19.
Klubb: Liverpool.
Jordon Ibe har vært en spiller de fleste har fått øynene opp for etter at han ankom Liverpool fra Wycombe i 2011. Den hurtige kantspilleren har mottatt mye ros og har imponert svært mange både i de 14 kampene for Liverpool samt i løpet av utlån hos Birmingham og Derby. 

(all statistikk er hentet fra altomfotball.no)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -