Er la liga allerede avgjort?

131

Dette er det store temaet i spanske sportsaviser i dag, dagen etter at Barcelona fikk en gavepakke fra Madridlagene. Begge spilte uavgjort i går, og det betyr at Barcelona leder med 8 poeng på Atletico og 9 poeng på Real. Veldig mange tar til orde for at dette allerede er avgjort. Luis Enrique er så klart ikke enig i det. Heller ikke Zidane, men Ramos sier at et feiltrinn til og ligaen er ferdig. I sånne situasjoner er avisene fulle av statistikker og mulige forklaringer. La oss se litt på hva Sport (Barcelona avis) sier:

De har en forklaring, det er Ronaldo. Tallene lyver ikke sies det, og det er nok en god del av forklaringen. Nå skal det sies at denne avisen aldri har vært veldig begeistret for portugiseren, men de har noen poenger. For det første, dette er Ronaldos 7. sesong i Real Madrid. På den tiden har de kun et liga trofe (2011/12). Hvis vi ser på forrige sesong da scoret Ronaldo i snitt 1,37 mål pr. kamp. Det er smått imponerende. Så langt denne sesongen (25 kamper) har han et snitt på 0,88 mål pr. kamp. Når vi da vet at 8 av målene kom i de to kampene mot Espanyol, så er dette klart noe som gjør utslag på tabellen. Effektiviteten er redusert fra 22 % til 14 %. Han trenger 7 forsøk på å score et mål, mens Bale og Benzema trenger 3,8 forsøk på score et mål. Benzema har i snitt 1,19 mål pr. kamp, mens Bale har 1,01 pr. kamp. Ronaldo er med andre ord langt fra å være så toneangivende som tidligere. Også viktig er det at han har færre førstescoringer for Real Madrid, bare 5, mens Benzema har 9. Som Barcelona-avis så har Sport degradert Ronaldo fra å være verdens nest beste til nr. 3. Neymar har overtatt plassen som nest best. Dette er litt patriotisk skrevet så klart, men statistikken er klar.

Det er flere grunner til at Real Madrid ikke fungerer optimalt. Sjefen sjøl, Florentino Perez er ikke nødvendigvis det beste for klubben. Han avsetter en meget dyktig trener som spillerne er veldig fornøyd med. Ancelotti skulle ha fått bli. Ancelotti i bytte mot Benitez, det kunne ikke bli bra. Jeg sa det (og det kan bevises) at han sitter til jul, og det var ca en uke unna sannheten. De har hatt mye skader. Bale har vært utsatt for mye trøbbel og ikke minst Ramos. Sistnevnte er kanskje vel så viktig for Real Madrid som Ronaldo. Ramos har trolig spilt flere kamper enn han burde. Han har helt klart vært preget av skulderskaden han har pådratt seg. I fjorårssesongen tapte Real Madrid mange poeng i Ramos sitt skadefravær. Modric har også vært lenge ute med skade denne sesongen, og han er også en viktig brikke i laget. James har heller ikke slått til som forventet. Når du får drakt nr. 10 i den klubben, så betyr det litt ekstra forventninger. Zidane har nå anbefalt James om å ta seg en tur til psykolog for å få rett fokus. Treneren er ikke fornøyd med attityden til unge James. Litt mange turer på byen, politianmeldelse i forbindelse med kjøring i 200 km/t osv. Så langt så virker det som om Zidane heller bruker andre løsninger som f.eks. Isco (ikke noe dårlig alternativ egentlig). Det lugger litt for Los Blancos om dagen, og min mening er at Perez må ta en stor del av skylden. Hadde han beholdt Ancelotti, så hadde spillergruppen fremstått mer harmonisk og i balanse. Det var så åpenbart at mange i spillergruppen var motstander av Benitez, at det kan man ikke ha om man skal skape et vinnerlag. Der er Barcelona langt mer i orden. Der er det harmoni og glede, selv om det sikkert er ting der også som vi ikke vet om. Man blir ikke best i verden bare ved å være snille mot hverandre. Spisse albuer finnes så klart der også. Benitez har også vært ute og pratet. Han føler vel for å forsvare seg litt. Han er liksom blitt litt syndebukken her. Det skrives i dag i de store avisen at det som skulle være Zidane-effekten har blitt Zidane-defekten. Det blir også sagt at når Zidane tok over var de 2 poeng bak Barcelona. Nå er de 9 poeng bak. Spanske journalister elsker å rakke ned på noen, og de tar ikke noe for å knekke gamle helter om de mener at de ikke er rett for Real Madrid. Fra 2 til 9 er ikke reelt. Barcelona har spilt en hengekamp som de vant. 7 poeng med store fete typer i overskriften. Det reelle er egentlig 4 poeng. Ikke bra nok det heller, men ikke så ille som det ser ut.

Hva så med Atletico Madrid? De ligger på andre plass i ligaen. Deres fordel er at de ha langt mindre press på seg. Det er bra, og det er godtatt å bli nr. 2 eller 3. Også 4. plassen og CL er innenfor. Sånn er det ikke i Real og Barcelona. De MÅ vinne noe hvert år. En sesong uten en tittel er katastrofe. Atletico er et godt lag uten de aller største stjernene, men de er store nok til å kunne slå alle de møter. De har Koke, Griezmann og et bunnsolid forsvar og de andre er ikke så ille de heller. Slår de Real Madrid til helgen, så vil ikke jeg dele ut trofeet til Barcelona nå, som mange sier i dag. Barcelona får besøk av Sevilla til helgen og mye kan endres på kort tid.

- Annonse -

Det er mye kvalitet i spansk fotball, og det er store utfordringer hver uke. Man må prestere på høyt nivå i hver kamp for å vinne. Vi i fotballnerd.no drøyer noen uker til før vi deler ut pokalen, men det er så klart en god følelse for Barcelona å lede med 8 og 9 poeng. I det minste til etter neste serierunde. Blir det uavgjort i Madrid og Barca vinner, da snakker vi 10 og 11 poeng bak. Da er det ikke sikkert det blir mer enn æren å spille for i el Classico i april på Camp Nou.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -