Er Red Bull Salzburg Europas fremste talentfabrikk?

137
Talentfabrikken Red Bull Salzburg. Foto: Steindy, Wikimedia.

Attraktiviteten og engasjementet rundt den østerriske Bundesligaen har hatt en økning de siste sesongene. Ligaen har et gjennomsnitt på 3,5 mål per kamp – noe som er det høyeste målsnittet blant alle ligaene i Europa.

Til og med i Champions League-kamper med østerriske lag er målsnittet på 3,2 mål per kamp, viser statsperform. Den siste suksessen med Red Bull Salzburg i Champions League, viser at det har blitt bedre kvalitet i den østerriske fotballen. Nå ser agenter på den østerriske Bundesligaen som en stor plattform for verdens fremste fotballtalenter.

Salzburgs treningssenter i Taxham er også et av Europas mest moderne sentre, med en filosofi om å fremme unge talenter både i den østerriske serien og i europeiske turneringer. På denne måten er Salzburg det ideelle stedet for utvikling av unge spillere.

Under tidligere sportsdirektør Ralf Rangnick, utviklet Salzburg en spillerstil og filosofi som har blitt kjent for intensiteten i høyt press. Denne høye intensiteten betyr at Salzburg-spillerne blir høyinteressante for Europas største klubber, og på denne måten blir de attraktive overgangsobjekter på markedet.

- Annonse -

Tre tidligere Salzburg spillere; Sadio Mane, Naby Keita og Takumi Minamino er alle Liverpool-spillere. Jürgen Klopp verdsatte Salzburgs pågangsmot og høye intensitet i syvmålsthrilleren på Anfield i Champions League forrige sesong.

Sadio Mane har vært innom Salzburg på hans vei til toppen. Nå er han en av Premier Leagues beste spillere. Foto: Fleets, Wikimedia.

Salzburg er også en del av Red Bull-konsernet, og deler eier med den tyske storklubben Red Bull Leipzig. Salzburg har sendt hele 7 spillere til Leipzig, som har vært viktige brikker for det tyske storlaget i deres suksess. Dayot Upamecano, Marcel Sabitzer, Konrad Laimer, Amadou Haidara, Hannes Wolf, Kevin Kampl og Peter Gulasci har alle vært innom talentfabrikken i Salzburg.

Dayot Upamecano som nettopp signerte for Bayern München er en av verdens fremste midtstoppertalenter. Franskmannen har også en fortid i Salzburg. Foto: Wikimedia.

Samtidig hadde Erling Braut Haaland en eventyrlig stund i Salzburg. Haaland ble hentet til Salzburg fra Molde, før han ble solgt videre til den tyske storklubben Borussia Dortmund. Haaland storspilte både i den østerriske Bundesligaen og i Champions League. I serien noterte Haaland seg for skåring hvert 64.minutt, noe som er rekord i den østerriske Bundesligaen.

Haalands inntog i Salzburg ble et eventyr, og det perfekte mellomsteget i hans karriere. Foto: Wikimedia.

I tillegg har Hwang Lee Chan og Dominik Szoboszlai blitt solgt til den tyske Bundesligaen for Eintracht Frankfurt og Red Bull Leipzig i nyere tid. Samtidig gror det godt i Salzburg-systemet med Patson Daka, Karem Adeyemi, Maurits Kjærgaard, Benjamin Sesko og Chukwubuike Adamu som alle er spådd en lysende fremtid i Europa.

Det er med dette ingen tvil om at det gror godt i Salzburg. En fremadstormende klubb som viste glimt av kvalitet forrige sesong i Champions League, samtidig som det stadig rekrutteres spillere til Europas største ligaer. Salzburg er et av Europas fremste talentfabrikker, og muligens den aller fremste…

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -