Eredivisie 12. runde: Alle tre topplagene avga poeng

153

Det skjer ikke ofte at hverken PSV, Ajax eller Feyenoord vinner i en serierunde. Men det skjedde i helga. Og Feyenoord gikk på sesongens første tap, mot Go Ahead Eagles.

Her er oppsummeringen av den 12. serierunden:

Sparta – Heerenveen 3-1:
Heerenveen kom til Rotterdam med ti kamper på rad uten tap, og det så lyst ut for at den rekken skulle øke til elleve da Jerry St Juste ga gjestene 1-0 etter ni minutter. Sparta kom tilbake og Stijn Spierings satte inn sitt første Eredivise-mål og utlignet til 1-1 etter 15 minutter. Zakaria El Azzouzi hadde så snudd kampen på få minutter. Etter en keepertabbe ble Craig Goodwin kreditert med 3-1-målet på et frispark etter 70 minutter.

ADO den Haag – Willem II 1-0:
Etter åtte kamper på rad uten seier, klarte endelig ADO den Haag å ta tre poeng igjen. Etter en kjedelig første omgang, satte ADO opp tempoet etter pause og etter timen fikk de 1-0-ledelse da Tom Beugelsdijk headet inn en corner i sin 100. kamp for laget. Willem II klarte ikke å prestere noe å skrive hjem om, og ADO holdt ut komfortabelt og tok deres første seier siden 19. august – etter at de vant de tre første seriekampene.

NEC Nijmegen – Groningen 1-1:
En svak første omgang og en ikke særlig bedre start på andre omgang, før det tok fyr 25 minutter ut i andre omgang. NEC trodde de hadde tatt ledelsen, men fikk et mål annulert – et minutt før Groningen gikk opp til 1-0 ved Tom van Weert. Sju minutter før slutt berget imidlertid den 17 år gamle innbytteren Ferdi Kadioglu poeng for NEC – samme mann som berget uavgjort også i forrige serierunde mot Utrecht da unggutten scoret sitt første mål for laget.

PSV – Twente 1-1:
For fjerde gang denne sesongen mislyktes regjerende ligamester PSV med å vinne på hjemmebane, da Twente tok turen hjem til Enschede med et sterkt poeng. PSV hadde mye banespill, men manglet kreativiteten i angrep, mens Twente var gode på kontringer. Enes Unal ga også Twente 1-0 tidlig i andre omgang på en kontring, men ledelsen varte bare i ni minutter før Hector Moreno utlignet. PSV hadde to avslutninger i stolpen i sluttminuttene, men Twente holdt ut.

PEC Zwolle – Roda 0-0:
Uavgjortspesialistene Roda fikk nok et poeng, noe uventet mot Zwolle som var i stor form og hadde ti poeng på de fire siste kampene. Roda startet best, mens Zwolle ble bedre utover i kampen. Selv om det ikke ble noen mål, var det ingen kjedelig kamp. Zwolle hadde to stolpeskudd og Roda ett.

Utrecht – Excelsior 2-1:
Gjestene startet friskt, men etter hvert fikk Utrecht kontroll på kampen. De dominerte banespillet og hadde et stolpeskudd etter halvtimen som nærmest scoring i første omgang. Minuttet etter pause scoret Yassin Ayoub for Utrecht, og ti minutter senere økte Nacer Barazite til 2-0. Utrecht fortsatte å dominere og fikk nok et stolpeskudd, mens gjestene fikk et håp da Stanley Elbers reduserte sju minutter før slutt mot spillets gang. Men det ble med håpet.

AZ Alkmaar – Ajax 2-2:
Ajax misbrukte sjansen til å komme á poeng med Feyenoord etter uavgjort i Alkmaar. Ajax ble satt under tidlig press og var heldig da Joel Veltman klarerte en ball i egen stolpe etter bare fire minutter. Det var fullt fortjent da Wout Weghorst ga hjemmelaget ledelsen etter 13 minutter på en tap-in. Ajax slet i hele første omgang, men rett etter sidebytte utlignet Bertrand Traore. Målet skapte frustrasjon i AZ-laget og Davy Klaassen satte inn en retur fra keeper kvarteret ut i omgangen og Ajax gikk opp til 2-1-ledelse. Ajax så ut til å ha kontroll, men konsentrasjonssvikt i det 79. minutt gjorde at Weghorst satte inn 2-2. Dabney Dos Santos hadde en kanon i tverrliggeren for hjemmelaget etter det, og de var nærmest seieren.

Vitesse – Heracles 1-2:
Heracles kom under 0-1, men vant kampen i Arnhem. Etter en kjedelig første omgang, tok Vitesse ledelsen ved Ricky van Wolfswinkel etter at de først hadde en avslutning i treverket. Ledelsen ble kortvarig før Brahim Darri utlignet på et langskudd og Samuel Armentero ga gjestene 2-1 på straffe. Etter det fant ikke Vitesse tilbake til de gode taktene fra starten av andre omgang, og Heracles vant kontrollert.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 1-0:
Feyenoord sin ubeseirede rekke tok slutt i Deventer, mot laget som lå helt sist på tabellen foran denne kampen som avsluttet serierunden. Go Ahead Eagles hadde fire strake tap bak seg, og storklubben var storfavoritter. Jarchinio Antonia ga ørnene en fortjent ledelse etter halvtimen. Feyenoord satte inn et press mot slutten, men klarte ikke å true noe særlig. Det var til slutt en uventet, men fortjent seier.