Et merkelig oppgjør på Goodison Park

138

Et merkelig oppgjør på Goodison Park

Everton – Swansea 1 – 2

Everton tok i mot Swansea på Goodison Park søndags ettermiddag og lagene hadde forholdsvis like utgangspunkt før avspark. Roberto Martinez’ Everton lå på 12 plass før søndagens kamp og det er ikke en plassering fansen er fornøyd med. Swansea startet sesongen strålende, men har siden det falt helt ned til en svært lite flatterende 17. plass, et stusselig poeng over Newcastle og nedrykksstreken.

I Premier League studio til Tv2 hadde de før kampstart et stort fokus på Everton-keeper Tim Howard med et negativt fortegn. Det skulle vise seg tidlig i kampen at de kanskje var inne på noe. John Stones spiller en noe slapp ball tilbake til den amerikanske sisteskansen. Tim Howard venter og venter istedetfor å møte ballen, og det ender med at Swansea’s angrepsspiller Andre Ayew kommer først på ballen. Det ender med at Howard, istedetfor å klarere ballen, sparker ned ghaneseren og kampleder Anthony Taylor peker korrekt på straffemerket. Gylfi Sigurdson setter straffen kontant oppe til venstre i mål og gjestene fra Wales går opp i ledelsen etter 17 minutter.

Swanseas ledelse varte i omlag 9 minutter. I det 26. minutt fikk Everton corner på sin høyre side. I det spanske Deulofeu slår corneren inn, møter Gareth Barry på nærmeste stolpe og skal tilsynelatende flikke ballen videre inn foran mål. Det ender med at ballen går i beinet til en uheldig Jack Cork, i stolpen og i mål.

- Annonse -

Litt etter Everton målet må Kevin Mirallas av banen med skade, og da har allerede Muhamed Besic forlatt banen med skade. Ting ser ikke lyst ut for Martinez til tross for utligningen.

Og det skal bare bli verre for Merseyside-klubben. Et angrep som starter med noe som minner om hands på Swansea-kaptein Ashley Williams ender opp hos Andre Ayew som skyter via John Stones og i mål. Denne gang er stakkars Tim Howard sjanseløs.

Andre omgang er preget av mer og mer Everton-press og det hele kulminerer i en svær sjanse på overtid. Seamus Coleman blir stående mutters alene på bakre stolpe på en corner, men klarer på mirakuløst vis å plassere ballen over fra omlag 2 meter. Anthony Taylor blåser sekunder etterpå og den nyansatte Swansea-manageren Francesco Guidolin kunne juble for 3 poeng i sin første kamp.

 

Statistikk:

Ballbesittelse:

Everton: 60%  Swansea: 40%

Avslutninger:

Everton: 20  Swansea: 7

Avslutninger på mål:

Everton: 2  Swansea: 5

Cornere:

Everton: 7  Swansea: 1

Frispark:

Everton: 12  Swansea: 5

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -