Etter runden: Freiburg og Leipzig drar ifra Nürnberg

136

De to topplagene i 2. Bundesliga, SC Freiburg og RB Leipzig, drar begge ifra tredjeplasserte Nürnberg etter helgens kamper. Freiburg vant en meget underholdende kamp hjemme på Schwarzwald-Stadion 4-3 hjemme mot St. Pauli søndag formiddag. Marc-Oliver Kempf sendte Freiburg i ledelsen etter bare 3 minutter, mens Vincenzo Grifo økte ledelsen til 2-0 30 minutter senere. Nils Petersen satte ballen i feil mål da han var uheldig og reduserte for St. Pauli etter 55 minutter. Maximilian Philipp økte ledelsen til 3-1 for vertene etter et flott raid, mens Enis Alushi reduserte for gjestene med et meget flott skudd fra utenfor seksten. Kempf socret nok en gang etter 85 minutter og økte dermed til 4-2 for Freiburg, mens Lasse Sobiech satte inn kampens siste mål på straffe etter 90 minutter. Dermed endte det 4-3 på Schwarzwald-Stadion, og Freiburg beholder dermed tabelledelsen i 2. Bundesliga på målforskjell foran RB Leipzig. Freiburg har nå vunnet hele 8 kamper på rad. St. Pauli ligger på sin side på 5. plass, ti poeng bak Nürnberg på 3. plassen.

RB Leipzig vant mandag kveld 3-1 borte mot Fortuna Düsseldorf mandag kveld. Oliver Fink sendte hjemmelagte i ledelsen etter 15 minutter, et resultat som stod seg til siste minutt av omgangen, da Yussuf Poulsen utlignet for Leipzig. Samme mann var nest sist på ballen da Davie Selke økte til 2-1 for gjestene tidlig i 2. omgang. Rollene var byttet om da Poulsen fastsatte resultatet til 3-1 etter 73 minutter. Leizpig økte dermed avstanden ned til Nürnberg til 6 poeng, mens Fortuna Düsseldorf fortsatt ligger 3 poeng foran 1860 München som ligger på playoff-plassen. Nürnberg tapte nemlig overraskende hjemme mot Duisburg søndag formiddag. Kevin Wolze ga gjestene ledelsen etter 35 minutter, mens Steffen Bohl økte til 2-0 etter en times spill. Tim Leibold ga håp for Nürnberg da han reduserte kun to minutter senere, men til tross for en sluttspurt mot Duisburg-målet klarte aldri Nürnberg å sette inn  utligningen. Som om ikke det var nok ble både Leibold (to gule) og Davy Bulthuis utvist mot slutten av kampen. Dermed ble Nürnbergs seiersrekke på 6 kamper brutt, og avstanden opp til Freiburg og Leipzig økte som nevnt til 6 poeng. Duisburg ligger fortsatt på sisteplass, men avstanden opp til 1860 München på playoff-plassen er nå kun 3 poeng.