Etter runden: Freiburg tilbake på tabelltopp

139

SC Freiburg gjeninntok tabelltoppen i 2. Bundesliga da de slo Greuther Fürth 3-2 mandag kveld. Det var en tidvis fartsfylt og meget spennende kamp i Fürth. Flere av målene kom etter slapt forsvarsspill fra begge lag. Gjestene fra Freiburg tok ledelsen etter kun to minutter ved Florian Niederlechner, mens Sebastian Freis utlignet for Greuther Fürth etter et flott forarbeid. Maximilian Philipp økte til 1-2 etter 33 minutter, et resultat som stod seg til pause. Over i andre omgang utlignet hjemmelaget nok en gang, denne gang ved Robert Zulj. Kun åtte minutter senere gikk Freiburg nok en gang opp i ledelsen da Vincenzo Grifo kjempet til seg ballen og la på til 2-3. Veton Berisha hadde to meget gode muligheter til å i andre omgang, men den ene satte han utenfor, den andre gikk i stolpen. Dermed endte det 2-3 i Fürth, og Freiburg beholder dermed førsteplassen på målforskjell.

RB Leipzig, laget som ligger på plassen bak Freiburg, vant på sin side 3-1 mot Bochum på lørdag. Bochum-supporterne valgte å vise sin motstand mot den omstridte Leipzig-klubben ved at den harde kjernen av fansen ble igjen i Bochum og så kampen der på storskjerm. Supporterne møtte deretter opp for å ta imot spillerne da de kom tilbake til Bochum lørdag kveld. Nürnberg, det tredje laget som kjemper i toppen av 2. Bundesliga, vant 3-0 borte mot FSV Frankfurt og holder dermed avstanden opp til de to foran på 3 poeng.

Alle de tre bunnlagene tapte sine kamper da Duisburg, Paderborn og 1860 München ble slått av henholdsvis Heidenheim, Eintracht Braunschweig og Karlsruhe. Bård Finne bidro med scoring i Heidenheims seier over Duisburg. Fortuna Düsseldorf spilte 0-0 borte mot Arminia Bielefeld, og økte dermed avstanden ned til 1860 München til 3 poeng.