Etter seieren mot Leipzig: Rashford på eksklusiv liste – sammen med tidligere LSK-trener

349

Marcus Rashford. Bilde: Oleg Bkhambri (Voltmetro), Wikimedia.

Marcus Rashford scoret hat trick som innbytter da Manchester United vant 5-0 mot RB Leipzig på onsdag. Han er en av kun fem spillere som har klart denne bragden i Champions League.

Rashford ble byttet inn etter litt over en time for kampens første målscorer Mason Greenwood. Innbytteren avgjorde kampen med sine scoringer til 2-0 og 3-0. Han noterte seg også for den siste nettkjenningen på overtid.

Dermed er United-spilleren en av kun fem spillere som har klart å score hat trick som innbytter siden den første Champions League-sesongen i 1992. Disse fire har klart dette før ham.

Uwe Rösler (1. FC Kaiserslautern)

Den tidligere LSK-treneren spilte kun én sesong i Kaiserslautern, men rakk å bli den første spilleren til å score hat trick som innbytter i Champions League. Da Kaiserslautern lå unna 0-1 mot finske HJK Helsingfors, ble spissen byttet inn etter 38 minutter. Röslers første mål kom fem minutter senere, og med sine to scoringer etter pausen bidro han til at Kaiserslautern snudde kampen og vant 5-2. Laget vant sin gruppe, men tapte kvartfinalen klart mot Bayern München. Scoringene mot HJK forble Röslers eneste mål i Champions League.

Walter Pandiani (Deportivo La Coruña)

I motsetning til Rösler, klarte uruguayske Walter Pandiani å score flere mål i Champions League etter sitt innbytter-hat trick. I 2001 møtte Deportivo på Paris Saint-Germain i den andre gruppespillrunden. Pandiani ble bytter inn til pausen da PSG ledet 2-0. Ti minutter senere økte franskmennene til 3-0, men likevel gikk Deportivo seirende av banen. Pandiani bidro sterkt til 4-3-seieren: Spissen scoret 1-3-målet, og snudde kampen med to mål etter at Diego Tristan hadde scoret spanjolenes andre mål. Deportivo avanserte fra gruppen, men tapte kvartfinalen mot Leeds.

Joseba Llorente (Villareal CF)

Neste mann scoret sitt hat trick også for en spansk klubb. I gruppespillet i 2008 var stillingen mellom Villareal og danske Aalborg 2-2 da Llorente ble byttet inn i pausen. Llorente, som spilte sammen med blant annet Santi Cazorla og Robert Pires, ble kampens avgjørende spiller. Mellom det 66. og det 83. minutt scoret spanjolen tre mål, og Villareal vant 6-3. Villareal havnet på andreplassen bak Manchester United i gruppen, og slo Panathinaikos i åttedelsfinalen. I kvartfinalen ble imidlertid Arsenal for sterke.

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Den siste spilleren som klarte å score hat trick som innbytter i Champions League før Rashford, var Kylian Mbappé i 2019. Franskmannens PSG ledet 1-0 borte mot Club Brugge da spissen entret banen etter 52 minutter. Innbytteren scoret for første gang etter 61 minutter, assisterte da Icardi scoret sitt andre for dagen, og sørget for at PSG vant 5-0 med to flere scoringer. Den franske toppklubben nådde fram til finalen som endte med 0-1-tap mot Bayern München.