EURO 2016: Uavgjort i gruppe B

612

Gruppe B i EM er virkelig en tøff gruppe, og den er ikke enkel å spå. Med lag som Russland, England, Wales og Slovakia kommer det til å bli tøffe og morsomme kamper i denne gruppen. Wales skaffet seg et godt utganspunkt for å gå videre fra gruppe B, etter at de slo Slovakia 2-1 tidligere i dag (11.06). Den andre kampen i gruppen i runde 1 gikk mellom de to andre lagene. Nemlig England mot Russland på Stade Velodrome i Marseille. Byen hvor Norge slo Brasil i VM i 1998.

I første omgang var det to spillere som virkelig sto frem. Wayne Rooney og Kyle Walker. Kyle Walker sto virkelig frem fordi han ryddet veldig godt opp i forsvar når de andre rotet det til, mens Wayne Rooney viser bra autoritet for «The Three Lions» og han drar virkelig laget fremover som engelskmennenes kaptein. Totalt i de første 45 minuttene hadde England totalt 8 avslutninger, hvorav Wayne Rooney hadde det farligste med et hardt skudd som Igor Akinfeev måtte bokse unna selv om ballen gikk rett på mål. Russland derimot hadde totalt bare én avslutning i de første 45, og Russland var lite beslutsomme, redd for å tape og russerne var direkte tafatt.

Englands kaptein fortsatte på samme vis også i andre omgang, ved å strø fantastiske pasninger og ved å jobbe som en helt for laget. 1-0 målet til England kom etter 73 minutter på et frispark. Til vanlig er det kapteinen selv som tar frisparkene, men etter at han hadde løftet et frispark over etter 56 minutter, så fikk ikke han ta dette frisparket også. Og når Rooney ikke er et alternativ, da trør Eric Dier opp for å ta det. Dier tar sats og skyter i keeperhjørnet til Akinfeev. Selv om frisparket er kontant, så bør den russiske keeperen ta dødballen fra engelskmannen. Uten å legge all skyld på Akinfeev, men denne situasjonen kan anses som en keepertabbe.

Eric Dier var Englands målscorer når England spilte uavgjort 1-1 mot Russland i EMs 1.runde i gruppe B.

Russerne kom imidlertid tilbake i kampen 3 minutter på overtid når Shchennikov svinger ballen inn i feltet hvor Berezutski knuser både Dele Alli og Danny Rose i luftet og header ballen i en bue over den engelske målvakten Joe Hart. Dommeren blåser av kampen bare sekunder senere, og kampen ender 1-1 på Stade Velodrome. Resultatet er ikke helt fortjent for Russland som egentlig burde ha tapt om vi ser på statistikken. England hadde totalt 15 skudd på mål, hvorav 5 av dem var på mål. Russland derimot hadde 6 avslutninger på mål, hvorav bare to av dem var på mål. Den eneste statistikken som viser at Russland fortjente utligningsmålet på slutten av kampen var ballinnehavet de siste 5 minuttene, hvor russerne hadde hele 70% mot Englands 30%.