EURO2016 – EM-Magasinet (12)

264

Dagen i dag
Fire kamper og avgjørelse i gruppe C og D. I gruppe C fikk vi seire til Tyskland og Polen som vel de fleste forventet. I gruppe D ble de noe mer overraskende resultater der Kroatia slo favoritten Spania med 2-1 og dermed også tok gruppeseieren og ikke minst så unngår de Italia i neste kamp. Den støyten må da Spania ta som endte på 2. plass i gruppen. Tyrkia fikk sin første seier i mesterskapet og dermed 3. plass i gruppen ved å slå Tsjekkia 2-0. Tyrkia må avvente noen flere kamper for å se om det holder til avansement.

Treertabellen etter at 4 grupper er ferdig (antall poeng, målforskjell, målscore):

  1. Slovakia 4 poeng. 0 mål (3-3)
  2. Nord-Irland 3 poeng 0 mål (2-2)
  3. Tyrkia 3 poeng -2 mål (2-4)
  4. Albania 3 poeng -2 mål (1-3)

Det kan bli treer-lag fra gruppe E og F som ender på hhv. 1 og 2 poeng, i såfall vil de 4 lagene over gå videre.

Les mer om kampene her:
Polen Ukraina: http://www.fotballnerd.no/polsk-seier-i-nabooppgjoret/
Nord-Irland – Tyskland: http://www.fotballnerd.no/tyskland-sikret-avansement/
Kroatia – Spania: http://www.fotballnerd.no/16093-2/

- Annonse -

Nyheter fra EM

  • Svein Oddvar Moen, Norges dommerrepresentant i EM, har så langt ikke gjort noen stor lykke. I første kampen unnlot han å dømme på et klart straffespark til Slovakia mot Wales. Det samme skjedde i dag da Ukraina ble snytt for et klart straffespark. Nils Johan Semb utrykker seg svært kritisk til dommerprestasjonene i et intervju med Nettavisen.
  • Nolito, som så langt har gjort et bra mesterskap for Spania er på blokka til Guardiola i Manchester City. Nolito er også ønsket av Barcelona.
  • Gareth Bale får mye skryt for sine prestasjoner i dagens media. Toppscorer så langt (sammen med Morata) med 3 mål. Det er kommentarer som «best i verden» fra flere såkalte eksperter – dvs. ex britiske spiller som Savage, James m.fl.
  • Alvaro Morata skal tilbake til Real Madrid. De benytter seg av en tilbakekjøpsklausul i kontrakten. Prisen skal lyde på 30 mill. EUR. Om dette er ren business, eller om de skal satse på han vites ikke. Det er flere klubber som er interessert i å betale mer enn prisen som Real Madrid må ut med.

Morgendagens kamper (22/6)
Gruppe F skal avgjøres kl. 18.00 med kampene Island mot Østerrike og Ungarn mot Portugal. Der er stillingen ganske overraskende for mange. Ungarn leder med 4 poeng, Island og Portugal har 2 poeng og Østerrike 1 poeng. Det er vanskelig å holde noen andre en Portugal som favoritter. De «skal» slå Ungarn, men med 2 uavgjorte kamper og kun et mål, så skal vi ikke være sikre på noe. Lille Island har en god mulighet til å komme seg videre. Men dette er åpent.
Gruppe E spilles kl. 21.00. Italia mot Irland og Sverige mot Belgia. Her er Italia allerede gruppevinner med 6 poeng. Belgia har 3 poeng og kan komme opp på 6, men med tap for Italia i første kamp, så vil de ikke bli bedre enn nr. 2. Sverige og Irland har 1 poeng hver, hvilket betyr at kun seier er godt nok.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -